Hrabri Ukrajinac svakodnevno spasi i do 30 mačaka, ne zaustavlja ga ni granatiranje

tačno.net
Autor/ica 4.4.2022. u 15:40

Hrabri Ukrajinac svakodnevno spasi i do 30 mačaka, ne zaustavlja ga ni granatiranje

Foto: Instagram

Od početka ruske agresije u Ukrajini svakodnevno svjedočimo različitim tužnim prizorima, a neki od njih podrazumijevaju i napuštene životinje kojima su pojedini ljudi ili organizacije odlučili pružiti pomoć. Jedan od njih je i Ukrajinac iz Irpina koji dnevno spasi i do 30 mačaka.

Ukrajinska televizijska zvijezda Aleksej Surovcev postao je spasitelj mačaka u svom rodnom gradu Irpinu, razorenom ruskom invazijom. Poznat po svom sudjelovanju u ukrajinskoj verziji Plesa sa zvijezdama, Aleksej je od početka rata dao sebi zadatak pomoći nesretnim životinjama koje su se našle usred ratnog sukoba, a na društvenim mrežama često objavljuje fotografije sa spašenim životinjama.

Kako bi spasio bespomoćne životinje, Alekseju ne predstavlja problem ni ući u zgradu zahvaćenu požarom ili se probijati kroz razoreni grad u kojem je usred granatiranja uništen i njegov dom. Dnevno je, kako navodi, znao spasiti i do trideset mačaka, a nastoji svakoga dana izaći na ulice i pomoći što više životinja.

“Nisam mogao ni zamisliti da će ih biti tako veliki broj napuštenih, uplašenih, gladnih, usamljenih… Pitate me zašto ne spašavam ljude? Prvo sam evakuirao ljude, ali onda sam shvatio da je onih koji njima pomažu na tisuće, a onih koji pomažu životinjama jako malo. Pa, ja volim životinje. Oni si u ovoj situaciji ne mogu pomoći. Nisu naučili kako da si sipaju hranu i otvaraju zaključana vrata”, rekao je.

Hrabrog Alekseja su mnogi pratitelji pohvalili te ga prozvali pravim herojem i spasiteljem nesretnih životinja, a ispod njegovih objava mnogi su mu zahvalili na njegovim neumornim i nesebičnim naporima.

Index.hr

tačno.net
Autor/ica 4.4.2022. u 15:40