Aktivisti spasili psa izbačenog na protestima protiv izmjene Zakona

Jelena Paunović
Autor/ica 24.12.2013. u 08:11

Aktivisti spasili psa izbačenog na protestima protiv izmjene Zakona

U jeku protesnog okupljanja protiv izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, prema riječima očevidaca, zaustavio se automobil  iz kojeg je izbačen rasni njemački ovčar. Aktivisti su brzo ragirali i nesretnog psa smjestili u pansion za pse King.

”Zbunjen i sluđen ogromnom masom ljudi, pasa, bukom i galamom, neprestano je lajao i tražio – nešto ili nekoga. U njegovoj nesreći (ili mozda sreći!) nije mogao biti ostavljen na boljem mjestu i u boljem trenutku. Jedno vozilo pansiona je odmah krenulo prema gradu, a sarajevska zastitarka Arijana Arifović mu je, sa “protestantom”, krenula u susret.
Preuzet je i smješten u pansion”- izjavio je Almir Kuduz, vlasnik pansiona King.

Prema riječima gospodina Kuduza, nakon dolaska u pansion pas se smirio upoznavajući se sa novim okruženjem. Nakon obroka, sretan je legao da spava na toplom.

“Tužna je i poražavajuća činjenica da neodgovorno vlasništvo u našoj zemlji niko ne sankcioniše. Uprkos Zakonom jasno definisanim pravilima o načinu postupanja sa kućnim ljubimcima, i dalje sa životinjom svako može raditi ono što hoće. Nije mi jasno da iko ovako pitomog psa, punog ljubavi prema čovjeku, tek tako može ostaviti na cesti. Dugo spašavam napuštene, bolesne, teško povrijeđene pse… Nikada me nisu ujeli niti mi nanijeli neko zlo. Često sama za sebe zaželim svijet u kojem će odnos prema ljudima biti jednak onome životinja prema nama. Inače se nadam da će se naš heroj nekome svidjeti, te da će poželjeti udomiti ovog odbačenog njemačkog ovčara”- izjavila je Arijana Arifović za naš portal.

 

 

Jelena Paunović
Autor/ica 24.12.2013. u 08:11