Narodni heroj Feđa Dudić: Navijači su zaslužili evropski Velež, ostajem još dugo u Mostaru

Amer Bahtijar
Autor/ica 31.5.2021. u 23:33

Narodni heroj Feđa Dudić: Navijači su zaslužili evropski Velež, ostajem još dugo u Mostaru

Foto: Denis Kapetanović/Pixsell

Feđa Dudić apsolutni je heroj Mostara. Trener Veleža sa skromnim rosterom i budžetom, trostruko manjim od konkurenata, izborio je evropska takmičenja. Kako je Dudić u sezoni gdje više-manje nikoga nije imao uvesti sa klupe, u kojoj su na početku sezone otišli ključni igrači kojima nije nađena adekvatna zamjena, pitanje je na koji odgovor nemaju fudbalski stručnjaci.

Pošten, skroman, velikog znanja i radnih navika, dostojnih njemačkih trenera, Dudić je napravio doslovno čudo. Veliku podršku ima od predsjednika kluba Šemsudina Hasića koji je ustrojio klub na način na koji nije ustrojena nijedna institucija u Bosni i Hercegovini. U Veležu plate ne kasne i dugovanje je strana riječ, zasluga je to cjelokupne uprave kluba koja za naše prilike izgleda kao dream tim.

U prvom velikom intervju koji je dao za medije nakon historijskog uspjeha, Dudić objašnjava kako je uspio da ekipu cijelo prvenstvo drži na 120 posto, kako se od prosječnih igrača prave dobri, odlični i vrhunski igrači. Bez obzira na brojne ponude iz BiH i regiona najavljuje svoj ostanak u Veležu i nakon nekoliko loših prelaznih rokova obećava prelazni rok koji ce zadržati Velež u vrhu  bosanskohercegovačkog fudbala.

Amer Bahtijar
Autor/ica 31.5.2021. u 23:33