Zbunjuje to i pametnije ljude uvažena predsjednice, od malog, jadnog, fašista Hrvata

Ivo Anić
Autor/ica 25.7.2018. u 14:09

Zbunjuje to i pametnije ljude uvažena predsjednice, od malog, jadnog, fašista Hrvata

Da nas Kolinda Grabar – Kitarović pravi sve prvorazrednim budalama već godinama sasvim je jasno, no najljepše postaje kada ta ista Kolinda Grabar – Kitarović budalama pravi svoje biračko tijelo i žuste zagovaratelje. Nije tajna da predsjednica po potrebi zna podilaziti čas fašistima, čas antifašistima, kako joj trenutak diktira, ali zamislite kako se danas osjećaju desno – nacionalističke skupine društva koje u predsjednici vide svog spasitelja, mesiju, obožavanu ikonu, kada ona mrtva – hladna izvali kako im voljena Hrvatska počiva na antifašizmu? Zbunjuje to zapjenjene fašiste poprilično, ali ih što je zanimljivo, ne tjera da po portalima i društvenim mrežama pljuju svoju voljenu predsjednicu kao što je to slučaj sa trima mladim glumicama koje su se usudile ismijavati njihovu drugu ikonu, Marka Perkovića – Thompsona. Nije tajna da je predsjednica već duže u otvorenom ratu protiv premijera Andreja Plenkovića upravo zbog kontroverzne inicijative Udruga za obitelj za narodni referendum kojima bi se smanjila prava manjina, posebno one srpske, ali po inerciji i romske i židovske na koncu. Kolinda Grabar – Kitarović niti jednom riječju, izjavom ili propustom nije osudila rečenu inicijativu, kao i provalu bijesa na nekolicinu novinara i tri mlade glumice koje su ako ništa, kao i ona – žene.

„Dopustite mi zaželjeti srdačnu dobrodošlicu predsjedniku Rivlinu“, uzviknula je nasmiješena predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović okupljenim novinarima na službenoj izjavi za medije u utorak. Vidno uzbuđena, nastavila je Kitarović o svom posjetu Izraelu 2015. koji joj je, kako je ustvrdila, ostao u vrlo lijepom i ugodnom sjećanju.

„Vi ste treći predsjednik Izraela koji je posjetio Hrvatsku, ali ste prvi u službenom državnom posjetu, što je znak napretka u našim odnosima, a posebno zbog naših manjinskih zajednica, posebice židovske zajednice u Hrvatskoj. Nastavila je predsjednica, te istaknula kako Hrvatska posebno čuva spomen na žrtve Holokausta te se predano bori protiv antisemitizma.“

„Hrvatska počiva na antifašizmu, predsjednik Rivlin i ja posjetit ćemo memorijalno spomen područje Jasenovac i time odati počast svim žrtvama Holokausta“, završila je predsjednica svoj kurtoazni monolog dok je Reuven Rivlin, predsjednik Izraela, duboko svjestan s kim razgovara i koliko je opasno koketiranje s neonacizmom te kamo ono može dovesti, čestitao Hrvatskoj veličanstveni uspjeh na SP-u i pozdravio kurtoazno blisku suradnju dvije zemlje, kako na ekonomskom, tako i na bilateralnom planu.

Reuven Rivlin ponio se ukratko kao prosječna hrvatska budala, a ne kao predsjednik naroda kojeg je više od šest milijuna stradalo u nacističkim logorima smrti, te se pravio nevješt i neinformiran. Reuven Rivlin trebao je, a nije, na otvorenoj konferenciji za novinare kazati Kolindi grabar – Kitarović što je ide, no kao što znamo to u politici pa bila ona i na balansu tako važnih stvari kao što je Holokaust jednostavno – ne ide. Ono što je ostalo da lebdi u zraku kao šamar svim nacionalistima i zaljubljenicima u lik i djelo Kolinde Grabar – Kitarović njen je zadnji pasus, zadnja sestenca u kojoj ona hladnokrvno spominje Hrvatsku kao zemlju koja počiva na antifašizmu. Da je bilo hrabrosti, neću namjerno kazati bolje informiranosti, u predsjednika Rivlina taj razgovor bi se nastavio na sljedeći način:

„Drago mi je uvažena predsjednice što namjeravate posjetiti spomen područje Jasenovac, no moram vas podsjetiti da upravo židovske zajednice već godinama bojkotiraju komemoraciju u tom stravičnom logoru smrti i to upravo zbog vas i vaše politike koju aktivno provodite na svim poljima, kako medijskim, tako i onim revizionističkim. Iza vaše Hrvatske, za koju tvrdite da počiva na antifašiizmu, pet je mračnih godina revizionizma, pet je godina kako ste u Europskoj uniji okarakterizirani kao zemlja koja rehabilitira, njeguje i povijesno regenerira ustaštvo, a samim tim i nacističku ideologiju koju su kvislinške postrojbe u Hrvatskoj preuzele kao i onu rasnu koja je dovela na koncu do Holokausta.

Žao mi je što se pretvarate kako niste upoznati sa tim strašnim činjenicama uvažena predsjednice,  a  jeste i tim je moja tuga još veća jer mi se otvoreno rugate uvažena predsjednice i činite od mene majmuna. Bio sam uvjeren da tu politiku „pravljenja od birača majmunima“ držite isključivo kao svoju domaću povlasticu i da je nećete imati hrabrosti upražnjavati u međunarodnim odnosima, no očito ste se osilili nedavnim cirkusantskim manifestacijama kojima ste uspjeli uvjeriti svijet kako ste dobrohotna osoba širokog srca, no niste uspjeli prevariti baš sve ni u svojoj zemlji, a kamo li vani.“

„Ja se iskreno nadam da ste samo licemjerni,a  ne toliko bezobrazni, da ne kažem zli, pa da mislite kako ja nisam upoznat sa problemima manjina u vašoj zemlji, kao uostalom i svoje manjine, židovske koja trpi po „defoultu“ kao što trpe one romske, talijanske i sve druge manjine kojima se u vašoj zemlji pokušavaju ukinuti prava zagarantirana Ustavom vaše zemlje. Nadam se da vi predsjednice zbilja ne mislite kako smo mi kao država Izrael  neobavješteni  kako se u vašoj zemlji, čija ste vi predsjednica, upravo pokušava izglasati referendum po tom ograničavanju prava manjina, te da ga je potpisalo više od pola milijuna vaših sugrađana, kojima ste vi predsjednica, a vaša politika ih podržava u tom naumu. Naglašavam i podcrtavam podržava, jer se nijednom u pisanom ili ver4balnom obliku niste ogradili od te nakane, osudili je, već ste je u svojim stavovima na mnoge načine tolerirali, da ne kažem izražavali simpatije prema tom vidu očitog progona manjina u RH.

„Kada već spominjete taj užasni logor smrti, logor holokausta Jasenovac, mislite da mi kao predstavnici manjinskog naroda u vašoj zemlji nismo užasnuti što je godinu dana stajala spomen ploča sa ustaškim obilježjima na bivšoj  zgradi u kojoj je djelovao zloglasni Maks Luburić, niti stotinjak metara od samog ulaza u koncentracioni logor Jasenovac?“

„Što ste poduzeli kao aktivni antifašista kakvim se danas deklarirate po tom pitanju predsjednice Kitarović’“

„ Nikada vi niste imali niti aktivnu, niti duboku predanost borbi protiv antisemitizma kako tvrdite, dapače, vaš mandat obilježilo je na tisuće šokantnih skandala vezanih uz rehabilitaciju ustaštva i povampirenje neonacizma u vašoj zemlji. U vaše škole, sustav školstva ušli su u najmanju ruku skandalozne izmjene povijesti, a rehabilitacija ustaštva izvodi se na svim razinama. Vaša nacionalna televizija već godinama sustavno „truje“ svoj narod aktivnom mržnjom prema antifašistima, što se u konačnici manifestira svojevrsnim progonom onih koji se deklariraju kao takvima.

Kada kažete kako vaša zemlja počiva na antifašizmu, postavit ću vam jedno zanimljivo pitanje uvažena predsjednice:

Tko su po vama bili antifašisti? Ili da vam sasvim pojasnim, tko su po vama bili oni što su oslobodili časno i herojski svoju zemlju, te im danas vaša država Hrvatska, kojoj ste vi predsjednica, štuje obljetnice, održava spomenike i sjećanja na njih, daje ulice i trgove?

„Partizani?“

„Zar Josip Broz – Tito nije bio vođa tih partizana, a vi ste mu prije mjesec dana maknuli ime sa trga u središtu Zagreba, a svi gradovi u vašoj Hrvatskoj kojoj ste vi predsjednica nemaju niti partizanske ulice, čak nemaju više niti ulice žrtava fašizma kao što ih to nema recimo drugi grad u vašoj državi – Split? Josip Broz – tito u vašoj je današnjoj Hrvatskoj stigmatiziran kao masovni ubojica, a njegov pokret izjednačen sa svim „totalitarnim“ režimima pa tako i sa onim u nacističkoj Njemačkoj. To su činjenice uvažena predsjednice i ja vam nisam vaš smrdljivi mali nacionalista i fašist kojima podilazite već godinama da bi ih se danas odrekli u jednoj jedinoj rečenici. Ali oni vam neće zamjeriti jer znaju tko ste i što ste, dapače, još će upornije krenuti u progon pojedinih novinara, glumaca i režisera osokoljeni vašim uspjesima na marketinškom planu koji su im ovih dana dali neizmjeran vjetar u leđa pa se u svojim prijetnjama novinarima ne libe i otvorenih prijetnji smrću, kako njih osobno tako i članova njihovih familija. Svemu tome aktivno je pridonijela vaša politika, tj. vaš mandat koji je u najmanju ruku – skandalozan!

Predsjednica je oborila pogled i grozničavo tražila izlaz iz ove neugodne situacije razmišljajući dal da tom seronji iz Izraela kaže zbilja što misli pa kud puklo da puklo.

„Moram vam čestitai kao i svim Hrvatimana na nevjerojatnom postignuću na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali moj je narod ostao šokiran činjenicom da je s vašim izbornikom i s vašim igračima zagrljen pjevao jedan osvjedočeni i deklarirani neonacist kojem je zabranjeno pjevati u cijelom svijetu. Taj događaj zbilja je bacio sjenu na vaše sportske uspjehe, ali nas i ražalostio jer imamo snimku u kojoj ste i vi zagrljeni pjevali u svlačionici s igračima njegove pjesme.

Ne znam kako ste sigurni da upravo tako jačamo svoje prijateljstvo, a bojim se da sumnjam i u vaš zdrav razum kada ste uvečer fašist, a ujutro antifašist, ili me samo zajebavate da dobijete  te avione u pola cijene, ali koji avioni gospođo predsjednice mogu nadomjestiti vaš miran san?

Zar vam se neće draga predsjednice dogoditi upravo ono što se dogodilo onim trima mladim glumicama, ženama u vašoj Hrvatskoj koje su iza tog skandala osudile te igrače i tog pjevača pa im već danima prijete kako verbalno tako i smrću na društvenim mrežama? Zar i vi niste žena gospođo predsjednice, zar niste osjetili žensku solidarnost, empatiju i osudili takav govor mržnje? Pa zar se upravo to ne može dogoditi danas i vama nakon ove izjave kako ste od danas ponosni komunist i kako vaša zemlja počiva na slavnim partizanskim tekovinama, naslijeđu Druga Tita i antifašizmu?

Da sam na vašem mjestu zabrinuo bih se i ozbiljno zatražio zaštitu od institucija zbog te izjave koja je iznimno opasna u Hrvatskoj, zemlji u kojoj je predsjednica fašista, pa sutradan antifašista, zemlji u kojoj ona komemorira i sponzorira ustaške obljetnice, da bi sutra hrabro kročila sa petokrakom u Jasenovac.

Zbunjuje to i pametnije ljude uvažena predsjednice, od malog, jadnog, fašista Hrvata.

Ivo Anić
Autor/ica 25.7.2018. u 14:09