“Zameteni” pripadnici Armade s nogometašima otputovali iz Međugorja

Autor/ica 7.2.2012. u 11:08

“Zameteni” pripadnici Armade s nogometašima otputovali iz Međugorja

 – Niti smo bili u komi, niti imamo crni auto, kako smo vidjeli slike na nekim portalima. A još manje smo bili u hotelu Ero u Mostaru, kažu mladi Riječani, koji ne žele da im se objave imena

MEĐUGORJE U nevolji se poznaju dobri ljudi. Četvero mladih Riječana, članovi Armade, zametenih u snijegu na putu uporno sti, imaju dobra iskustva sa svim novim poznanicima, osim sa službama kojima je posao, pružiti ruku pomoći. Prebacivali su ih s jednog na drugi »hitni broj« nadležnosti nakon što su zapeli u snijegu kod Kobilovače, nekoliko kilometara od Kruševa. Išli su na utakmicu »Rijeke«, odgođene zbog mećave. Zapeli su u snijegu oko 21 sat, u petak, zaustavio ih je automobil ispred… Nisu mogli dalje. Noć su proveli u zatrpanom automobilu »fiat punto«.  

   Dvije prelijepe dvadesetogodišnjakinje i dva dečka (imena neka ostanu tajna, po njihovoj želji…), s »Rijekom« u srcu, u nedjelju su stigli do hotela »Villa Regina« u Međugorju. Dok je »fiat« odšlepan do benzinske postaje u Kruševu. U nevoznom stanju. Vlasnik hotela »Regina«, Jure Vasilj, častio je noćenjem, jesti nisu htjeli. Kažu, nahranili su ih oni koji su im dali i smještaj u Kruševu. Dobri ljudi. 

    Zapeli su u noći, službu spašavanja čekali su od pet ujutro do 14 sati. Četvero u »fiatu« zarobljenom u snijegu. Toliko da ih bager njihova spasa nije vidio, samo brdo snijega, i oštetio im zadnji dio vozila. Prednji je oštećen kasnije, kod manevriranja. Kroz rupu napravljenu da bi imali zraka, gurnuli su baklju čuvši rad stroja, bagera. »Rijekin« trener, Ivo Ištuk, informiran o nevoljama navijača, počeo je okretati brojeve svojih prijatelja u Kruševu. Kasnije i hrvatskog veleposlanika u Mostaru, Plešea, kako bi pomogao Riječanima, doći do Međugorja, te prijaviti nesreću i štetu. 

 – Vozilo je od sestre, kazat će najmlađi iz skupine. U Međugorje su stigli zabrinuti, ali sretni. 

    – Dvaput sam viknula – hoću van! Inače nije bilo neke panike – govori jedna od djevojaka. 

    – Avantura sa sretnim krajem. Moramo i to proći da se opametimo, reći će druga. 
   Jedan od dečki pokazuje slike razlupanog automobila, opljačkanog tijekom noći (odnijeli su sve), nakon što su prebačeni u Kruševo. 

    Prepala ih je »drama« na portalima. Objašnjavaju… 
    – Niti smo bili u komi, niti imamo crni auto, kako smo vidjeli slike na nekim portalima. A još manje smo bili u hotelu Ero u Mostaru. 

Bili su na utakmici »Rijeke« protiv »Veleža«, sada su zapeli u snježnoj oluji. Idu na sve utakmice. Pripremaju se na sljedeće gostovanje, destinacija Varaždin, nakon što smire roditelje, uvjere ih da to i nije bilo tako strašno. Ištuk ih je htio počastiti ulaznicama za susret »Rijeka« – »Hajduk«, odbili su, traže nešto više – pobjedu! Zaslužili su. Oni su potvrda da je ljubav, makar i prema klubu – ludost. S nogometašima su krenuli prema kući. I to je zadovoljstvo. 

    »Fiat punto«, poluolupina, kao dokaz njihove privrženosti »Rijeci«, čekat će u Kruševu, da ga netko prebaci do limara… Nogometaši »Rijeke« mogli bi izdvojiti novac od svoje premije nad »Hajdukom«. Ako dobiju… 

 

Novi list

Tagovi:
Autor/ica 7.2.2012. u 11:08