Višenamensko (s)lepilo

Slobodan Dukić
Autor/ica 10.5.2017. u 11:35

Izdvajamo

  • I kad smo kod tog pitanja o postanku sveta, ja i dalje (s)lepo verujem u onu priču da rode donose bebe kroz dimnjak, dok anđeli spavaju, a mama i tata rade one smešne pokrete, tek gimnastike radi.

Povezani članci

Višenamensko (s)lepilo

Ovaj cirkus sa pokušajem revizije vladajuće naučne teorije o postanku života i sveta je u funkciji snaženja crkvene dogme da je tzv. Bog otac Savaot stvorio sve što živi i gamiže. Taj roj muva prilepljen uz nazadnu crkvenu ideologiju zuji protiv Darvina i – razuma. Njihovo (s)lepilo je višenamensko. Prva namena je da kreacionističke idiotarije postave na pijedestal večnih istina. To će nepismenu rajetinu, onako džumle, odvratiti od razuma i baciti je u naručje krunisanih crkvenih hohštaplera. Crkva im namiguje i u nameri da u torove uteraju što više mladih kroz njihovu indoktrinacij o svetu kao božjoj kreaciji.

Uživaoci kreacionističke droge, pošasti koja se širi Srbijom, potpisali su peticiju o preispitivanju  teorije evolucije u nastavnim programima osnovnih, srednjih škola i fakulteta. Jeftini letak parafiralo je 166 okađenih zavisnika. Dva akademika?! Ostali su profesori, lekari, novinari, popovi… Kvazielita je gurnula prst u oko nauci i obrazovanju. Spis su razaslali na razne adrese: Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, parlamentarnom Odboru za nauku i obrazovanje, univerzitetskim centrima. I onom u Banja Luci. Tek toliko da se zna ko kome pripada.

Naručioci metka za davno mrtvog Darvina, zabrinuti tobože za činjenice o postanku sveta, kažu da njegovu teoriju evolucije furaju globalisti i ateisti. Koji danas u svetu zauzimaju najuticajnije pozicije. Zbog ličnih i globalističkih razloga. Oni pune džepove promoterima ove teorije. Dakle, kucnuo je čas da država Srbija formuliše alternativu ovoj bezbožničkoj ujdurmi. I ako bog da ubedi hrišćane da nisu postali od majmuna, nego da ih je tvorac napravio od blata. I udarnički napravio zemlju i nebo za šest dana. Sedmog dana je seo u fotelju, zapalio duvan uživajući u grandioznom delu.

Dok je ostatak čovečanstva voljan da “kvari” mlade a najveći broj savremenih autoriteta prihvata ovu teoriju sa dokazima i činjenicama o nastanku organskog sveta, Radmilo Rončević, inicijator pamfleta, onako s neba pa u rebra, tvrdi da je ona “zabluda, spekulacija i – laž”. Okružen ikonama i krstačama mrtav ladan kaže da nije kreacionista. Teško za poverovati pored tolikih relikvija u njegovom okruženju. Da se Darvin bavio “majmunskim poslom” sigurna je i Ljiljana Čolić, bivša ministarka obrazovanja u vladi Vojislava Koštunice. Zapamćena, po odluci da iz srpskih udžbenika biologije makne teoriju evolucije, kaže da nije potpisnik peticije, ali da je podržava. Jer ona je prvo pravoslavna hrišćanka pa tek onda profesorka!

No čuđenju nema kraja. Srpski kreacionisti Darvinovu teoriju o postanku života nazivaju dogmatskom i nedokazivom. Ova peta kolona u nauci i obrazovanju njuši pogrešan trag. Dogma smrdi u udžbenicima veronauke. Ali petokolonaši se prave ludi. Za njih je svetogrđe da se o njenom izbacivanju iz škola uopšte debatuje. Pa tako deca na časovima biologije saznavaju naučne činjenice o nastanku biljnog i životinjskog sveta, a onda na sledećem času veroučitelj im priča o djevici Mariji koja je zatrudnela preko sunčeve zrake.

Bila nekad jedna zemlja u kojoj su ljudi bili bolji, naslov je knjige Čedomira Petrovića. U toj zemlji Ustav je garantovao verske slobode, odvojenost crkve od države, pravo verskim zajednicama da osnivaju obrazovne ustanove unutar sebe. I u Ustavu Srbije piše da je sekularna država. Teško za poverovati pored svakodnevne promocije religijskih gluposti u javnom životu. Poput one da tzv. velikomučenici luče miomirise koji leče ljude. To svako jutro možete čuti u emisiji Verski kalendar javnog servisa RT Srbije. Vlast snažno podržava religijska tumačenja Srpske pravoslavne crkve. Šakom i kapom novac poreskih obveznika trpa u džepove popova. Danas je u ovoj zemlji najbolje biti pop. Lažeš ljude, a nikome za to ne polažeš račune. Uz to kaplje dobra lova i sigurna penzija bez uplate doprinosa.

I ovaj cirkus sa pokušajem revizije vladajuće naučne teorije o postanku života i sveta je u funkciji snaženja crkvene dogme da je tzv. Bog otac Savaot stvorio sve što živi i gamiže. Taj roj muva prilepljen uz nazadnu crkvenu ideologiju zuji protiv Darvina i – razuma. Njihovo (s)lepilo je višenamensko. Prva namena je da kreacionističke idiotarije postave na pijedestal večnih istina. To će nepismenu rajetinu, onako džumle, odvratiti od razuma i baciti je u naručje krunisanih crkvenih hohštaplera. Crkva im namiguje i u nameri da u torove uteraju što više mladih kroz njihovu indoktrinacij o svetu kao božjoj kreaciji.

I kad smo kod tog pitanja o postanku sveta, ja i dalje (s)lepo verujem u onu priču da rode donose  bebe kroz dimnjak, dok anđeli spavaju, a mama  i tata rade one smešne pokrete, tek gimnastike radi.

Slobodan Dukić
Autor/ica 10.5.2017. u 11:35