Više od 200 motociklista iz Sarajeva krenuli ka Srebrenici

tačno.net
Autor/ica 10.7.2013. u 10:11

Više od 200 motociklista iz Sarajeva krenuli ka Srebrenici

Foto: Feđa Krvavac, klix.ba
Motociklisti i ove godine na sebi svojstven način odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici počinjenog 1995.

U znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida, više od 200 učesnika Drugog moto maratona Srebrenica 2013. pod nazivom “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, krenuli su jutros iz Sarajeva put Srebrenice.

Učesnici će se kretati na relaciji Sarajevo – Semizovac – Srednje – Olovo – Kladanj – Vlasenica – Milići – Konjević Polje, gdje će sačekati bicikliste koji su također učesnici maratona.

Nakon okupljanja, slijedi zajednička vožnja do Potočara gdje će sutra, 11. jula, biti obavljena dženaza i ukop 409 žrtava srebreničkog genocida iz 1995. godine. Dolazak motorista u Potočare očekuje se danas oko 17 sati.

“Po dolasku u Potočare, na jedan kilometar prije mezarja, u strogo kontrolisanoj koloni od po dva motora, sa minimumom buke, doći će do ispred glavne kapije, postrojiti se i položiti cvijeće”, kazao je učesnik maratona Hamdo Ahmiš iz Moto kluba Ilidža, u izjavi za agenciju Anadolija.

Ranije su učesnici maratona sa područja Unsko-sanskog Kantona krenuli iz Bihaća do Sarajeva, a na tom putu su im se pridružili i bajkeri iz Zagreba.

Anadolija

tačno.net
Autor/ica 10.7.2013. u 10:11