Vaterpolo je sjajan sport

Igor Galo
Autor/ica 31.7.2017. u 19:45

Izdvajamo

  • Vaterpolo ima svoju vidljivu i manje vidljivu scenu. Publici se najčešće pokazuju scene iznad vode dok se stvarna bitka vodi ispod vode. Vaterpolisti najbolje znaju koja se tehnika primjenjuje za vidljivu scenu, a koja za nevidljivu … Nisam imao iskustva te vrste ali puštam mašti na volju … i sanjam što bi ja radio pod vodom svom „najdražem“ protivniku, uvažavajući da i on meni planira slične ili mnogo maštovitije radnje.

Povezani članci

Vaterpolo je sjajan sport

Foto: net.hr

Još samo malo i eto nas u novoj vaterpolo imperiji… Zapadnog Balkana. Samo da usuglasimo udarce iznad i ispod površine vode – nitko nam neće biti ravan

Nevjerojatno je da su u tom sportu koji se ne igra niti na snijegu niti na zemlji (travnatoj ili ogoljenoj šljaci) jer se igra „u“ i „na“ vodi, NAJBOLJI  Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Grčka – u globalnom smislu. Sve su to zemlje sa jebenog Balkana. Jebenog od svakog kome se imalo digne u Europi, a naročito u Americi.  Tome, jebenom Balkanu, kako izgleda, teže i Mađari ali teško se priključuju u ove asocijacije… Trude se, mora se priznati, imaju medalja ali teško je ući kod nas na Balkan … velika je konkurencija. Mislim, priključiti se ovakvim budaletinama, odnosno nama na Balkanu… dosta je riskantno ali ima svojih draži. Možda od te draži i drugi dobiju volju da proplivaju – Rumunji,  Bugari, Makedonci, zamislite  i Albance, pa da se i oni udruže u vaterpolo asocijaciju. Tko ne daje i ne pokazuje dovoljno pameti, snage i plivačkih vještina – nema šanse da ga usvojimo u balkansku asocijaciju loptanja na vodi.  Vidim da se i Talijani trude ući među Balkance, odnosno  u tu elitnu grupu vaterpolista. Negdje sa strane vrebaju i Španjolci.  Ameri se trude ući ali u drugim disciplinama, manje sportskim, naravno, iako to ne želi priznati. Međutim, trenutno i njima nešto ne ide, velika je gol razlika na njihovu štetu … Mađari već potpisuju da su na Balkanu, samo da budu s nama – barem u elitnom vaterpolu. Uskoro očekujemo  i Austriju, ona je nekad imala more Jadransko, pa ima šanse. Nije valjda da su zaboraviti plivati. Nije sve u skijanju… Samo još da nagovorimo i Slovence da zaigraju vaterpolo. Predlažem Vladi RH da im ustupimo ono malo slane baruštine između Savudrije i Pirana – možda nam i malo „soli mudrosti“ dostave – tada će tek proplivati …

Vaterpolo ima svoju vidljivu i manje vidljivu scenu. Publici se najčešće pokazuju scene iznad vode dok se stvarna bitka vodi ispod vode. Vaterpolisti najbolje znaju koja se tehnika primjenjuje za vidljivu scenu, a koja za nevidljivu … Nisam imao iskustva te vrste ali puštam mašti na volju … i sanjam što bi ja radio pod vodom svom „najdražem“ protivniku, uvažavajući da i on meni planira slične ili mnogo maštovitije radnje.

Mislim, još samo malo i eto nas u novoj vaterpolo imperiji… Zapadnog Balkana. Samo da usuglasimo udarce iznad i ispod površine vode – nitko nam neće biti ravan.

Igor Galo
Autor/ica 31.7.2017. u 19:45