Uskoro susret Dačića i Milanovića

tačno.net
Autor/ica 14.1.2013. u 14:55

Uskoro susret Dačića i Milanovića

Riječ je o prvom radnom sastanku. Može se reći da je to odleđivanje odnosa dvije zemlje.

 

Hrvatski premijer Zoran Milanović u srijedu dolazi u posjetu Beogradu, gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima te zemlje, potvrđeno je agenciji Anadolija (AA) iz izvora bliskih Vladi Hrvatske.

Posjeta će se, kako saznaje AA, održati na inicijativu premijera Milanovića.

”Riječ je o prvom radnom sastanku. Može se reći da je to odleđivanje odnosa dvije zemlje. Nema tu službenih tema kao kad je riječ o službenom susretu i kada se teme definiraju”, kazao je za AA izvor iz Vlade Hrvatske.

Milanović bi se u srijedu popodne u Veleposlanstvu Hrvatske u Beogradu trebao sastati i sa hrvatskom manjinskom zajednicom

Premijer Srbije Ivica Dačić je prošle sedmice rekao da je spreman da se sastane sa hrvatskim kolegom i istakao da ”dvije države moraju da sarađuju, budu praktične i da ostvare komunikaciju koja će im omogućiti da njihovi odnosi ne budu kao u ledenom dobu”.

“Nije to pitanje simpatije ili antipatije, mi smo države koje moraju da sarađuju”, rekao je Dačić, podsjećaju mediji u Srbiji.

Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić je u jednoj od ranijih izjava rekla da se radi na pripremi susreta premijera dvije države, a potom je i hrvatska štampa pisala o tome da bi u relativno bliskoj budućnosti moglo da dođe do tog susreta, ali na neutralnom terenu.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je nedavno rekao da je dobro je što će doći do susreta srpskog i hrvatskog premijera, Ivice Dačića i Zorana Milanovića, jer će taj susret, nakon nekih neprihvatljivih poruka iz Beograda, ponovo okrenuti odnose dvije zemalja u dobrom pravcu.

Anadolija

tačno.net
Autor/ica 14.1.2013. u 14:55