U Šibeniku 50 ozlijeđenih, u Splitu 800: Kerum mora otići!

Autor/ica 9.2.2012. u 14:02

U Šibeniku 50 ozlijeđenih, u Splitu 800: Kerum mora otići!

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije, splitski HNS i SDP su pozvali gradonačelnika Željka Keruma i ostale gradske čelnike da odstupe sa svojih dužnosti zbog odgovornosti za katastrofalno vođenje grada


Goran Kovačević, gradski vijećnik HNS-a je raspuštanje komunalnih službi prošli petak okarakterizirao kao katastrofalnu grešku i to potkrijepio usporedbom i brojkama na slučaju Šibenika i Splita. ‘U Šibeniku je palo 30, a u Splitu 25 centimetara snijega. U Šibeniku je povrijeđeno 50 građana, a u Splitu 800. Splitski gradonačelnik je raspustio komunalne službe, a u Šibeniku je proglašeno izvanredno stanje. Split je u ponedjeljak bio zaleđen i blokiran, a Šibenik očišćen i prohodan’, istakao je Kovačević.

Vesna Perak, potpredsjednica SDP-a Split je pozvala odgovorne u gradskoj upravi da iskoriste današnji dan i pripreme se za novi val snijega i hladnoće koji je najavljen za sutra. Zbog neadekvatne pripreme, neodgovornosti i nesposobnosti je naglasila da Kerum treba odstupiti. ‘Trenutna gradska uprava nije dostojna ni sposobna voditi grad. Ugrozili su sigurnost građana, uvrijedlili ih i tražimo ostavke’, zajednički je stav gradskih vijećnika SDP-a i HNS-a.

Oni će ovih dana zatražiti izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća sa samo jednom točkom dnevnog reda, odgvornošću Uprave za nastalu štetu, a na sramotu grada Splita. Aida Batarelo je proglasila skandaloznom izjavu Jure Šundova o porijeklu građana koji su hospitalizirani: ‘Umjesto akcije, imamo na djelu sramotno prebrojavanje tko je odakle, pitam se kako bi prošli strani turisti da ih je kojim slučajem bilo u Splitu, u koju statistiku bi ih Šundov stavio’, rekla je Batarelo.

Joško Dvornik je usporedio privatne tvrtke, prijevoznike, primjerice kamione Konzuma koji su, unatoč nepogodi vozili svaki dan u najzahtjevnijim uvjetima. ‘Privatne tvrtke su normalno funkcionirale, primjerice privatni parking ispred Konzumovog prodajnog centra je u ponedjeljak bio očišćen, a Prometov javni parking nije. Kako privatne tvrtke mogu, a gradske ne’, zapitao seDvornik

Na kraju je zaključeno da treba početi sa aktivnostima za organiziranje referenduma i opoziv gradonačelnika, pa i peticijama. ‘Pokrenuti ćemo pitanje odgovornosti i u Gradskom vijeću, pa ćemo vidjeti kome smeta, a kome ne ovakva nesposobnost gradske uprave’, zaključio je Kovačević.


t-portal

Tagovi:
Autor/ica 9.2.2012. u 14:02