Traži se hitni odlazak mrziteljke: 13.000 osoba traži odlazak Aleksandre Pandurević

tačno.net
Autor/ica 8.6.2013. u 08:53

Traži se hitni odlazak mrziteljke: 13.000 osoba traži odlazak Aleksandre Pandurević

– Skoro 13.000 osoba sa prostora cijelog zapadnog Balkana, Evrope, pa i Amerike potpisalo je jučer na internetu pokrenutu peticiju za ”trenutni otkaz” Aleksandri Pandurević, zastupnici Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne …

… skupštine Bosne i Hercegovine, a ”zbog širenja mržnje, gnusnih laži, sitnih nacionalnih interesa i potpirivanja naroda”, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Organizatori peticije smatraju da je Pandurević nedostojna obavljanja svoje funkcije, te podsjećaju da je Krivičnim zakonom BiH zaprijećena kazna do deset godina zatvora za širenje nacionalne mržnje zloupotrebom položaja.

Što je posebno zanimljivo, peticiju i dalje potpisuju građani Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Tuzle  i drugih gradova BiH, te Hrvatske, Srbije i ostalih zemalja Evrope i Amerike.

Potpisnici su, kako se može vidjeti, osobe svih nacionalnosti. Zajedno dižu svoj glas protiv širenja mržnje i gnusnih laži.

Pandurević u četvrtak na svom Twitter profilu u jeku masovnih protesta pred bh. institucijama kojima se tražilo hitno rješenje pitanja jedinstvenog matičnog broja (JMB), poručila kako se protestima želi linč Republike Srpske (RS) i da se prozivaju samo Srbi kojima je ugrožena sigurnost u glavnom gradu BiH. Tvrdila je i da se desio ”državni udar”.

Udruženje logoraša u Hadžićima prošle godine iznijelo je niz informacija iz, kako su kazali, mračne ratne prošlosti Aleksandre Pandurević, te članova njene porodice.

tačno.net
Autor/ica 8.6.2013. u 08:53