To više nije za podsmjeh

Gradimir Gojer
Autor/ica 14.10.2019. u 09:26

To više nije za podsmjeh

Foto: pr.sch.youtube

Ruke dalje predsjednice od naše domovine Bosne i Hercegovine!

Već duže vreme predsjednica Republike Hrvatske uveseljava široke narodne mase svojim nebulozama nedostojnim kakve pučkoškolke, a tako je sva razumna javnost, osim strogo kontroliranih HDZ-ovskih i ultradesničarskih medija i prihvata.

Međutim, nimalo naivnom se ne doima njena posljednja izjava u kojoj izražava teritorijalne pretenzije prema dijelovima Bosne i Hercegovine. Zato je vrlo nelogično da državni vrh Bosne i Hercegovine ne reagira na izjavu Kolinde Grabar Kitarović o Kupresu kao dijelu Hrvatske???

Ako su neki dosadašnje istupe Grabar Kitarović promatrali s podsmjehom njen posljednji istup u kojem svojata dio Bosne i Hercegovine zahtjeva oštar državni odgovor. Nikakva ispravka niti naknadna pamet ne mogu popraviti ogorčenje bosanskohercegovačkih građana. Predsjedništvo i Parlament Bosne i Hercegovine moraju promptno reagirati. Ne možemo više dozvoljavati nasrtaje na teritorijalni integritet BiH. Ovo više nije za podsmjeh i uveseljavanje pučanstva. Suviše daleko je ovoga puta Grabar Kitarović otišla.

Ruke dalje predsjednice od naše domovine Bosne i Hercegovine!

Gradimir Gojer
Autor/ica 14.10.2019. u 09:26