Tko će na Pantovčak “u ime Obitelji”?

tačno.net
Autor/ica 18.6.2014. u 11:10

Izdvajamo

  • I da taj ugledni publicist, član Društva hrvatskih književnika i nekadašnji glavni urednik Hrvatskog slova, odgovorno tvrdi kako je »glavna oporbena stranka Kordićevim povratkom dobila još jednoga jakoga predsjedničkoga kandidata koji bi na izborima, ako ga podupre HDZ tuđmanovski pomeo druga Josipovića«?

Povezani članci

Tko će na Pantovčak “u ime Obitelji”?

Na news-portalu Narod.hr, u vlasništvu udruge »U ime Obitelji«, za predsjedničku je utrku predložen apsolutni favorit. Ne, nije to Željka Markić. Nije ni Ante Gotovina, njega to ne zanima. Ne, nije ni Branimir Glavaš… Da, to je – slobodno pročitajte…

Piše: Predrag Lucić – Novi list

Dogodilo se, evo, i to da je u zemlji gdje se po navici grinta zbog dubokih svjetonazorskih podjela netko uspio podijeliti i – zadovoljstvo. Pošlo je to za rukom SDP-ovcima i HDZ-ovcima koji su gotovo podjednako zadovoljni rezultatima prvog istraživanja Nove TV o rejtingu dvoje do sada poznatih predsjedničkih kandidata.

SDP-ovcima godi to što bi za Ivu Josipovića glasalo nešto više od pola ispitanika – točnije 50,3 posto – a HDZ-ovcima prija što je njihova uzdanica Kolinda Grabar-Kitarović osvojila 37,3 posto anketnih glasova.

Unatoč tome što aktualnog predsjednika, zbog one izjave da bi njegova protukandidatkinja osim fotografije trebala pustiti i nekakav ton, po medijima nazivaju seksistom, za njegov novi mandat na Pantovčaku glasale bi uglavnom žene, a najviše glasova bi dobio na Primorju i u sjevernoj Hrvatskoj.

Gospođi Grabar-Kitarović se, naprotiv, smiješe mahom glasovi muškaraca u dobi od 45 do 60 godina, i to većinom Dalmatinaca, pa se čim krene kampanja može očekivati natpjevavanje dalmatinskih klapa na temu »Dalmatinac nosi NATO oko vrata«.

Sveprožimajuće zadovoljstvo u taborima Baškog Vođe i njegove kvarnerske izazivačice mogao bi, kako sada stoje stvari, narušiti jedino kandidat za kojega se počelo lobirati na news-portalu u vlasništvu udruge »U ime Obitelji«, a koji uživa i veliku potporu crkvenih velikodostojnika, zgroženih članstvom Kolinde Grabar-Kitarović u, kako kažu, »masonskoj« Trilateralnoj komisiji.

Budući da je riječ o kandidatu, a ne o kandidatkinji, izvolite si iz glave izbrisati već zamišljeni prizor predsjedničke inauguracije na Markovu trgu i razdragane Željke Markić dok prima čestitke stotinjak državnika pristiglih iz svih krajeva svijeta: Obame, Putina, Camerona, Angele Merkel, Jinpinga, Al-Assada, Nikolića…

Ako je vjerovati portalu Narod.hr, čiji je izdavač – da utvrdimo gradivo – udruga »U ime Obitelji, Hrvatska bi najzad dobila dostojnoga nasljednika dr. Franje Tuđmana, i to u liku… Hoćete li pogađati ili da vam odmah kažem?

Ne, nije Josip Jurčević. Nije ni Marko Lukić. Već smo rekli da nije Željka Markić. Nije, nije ni Ante Gotovina. Pa koliko vam puta čovjek treba reći da ga to ne zanima… Tko? Karamarko? Dajte, budite ozbiljni, ovo ipak nije zajebancija… Ma nije ni Branimir Glavaš, iako niste daleko… Nije vrag da je to tako teško… Molim? Možete li malo glasnije? Tako je: točan odgovor glasi – Dario Kordić.

Ne možete vjerovat? A što vam je tu nevjerojatno? To da portal Narod.hr ima urednika rubrike religijske kulture, hrvatskoga izvandomovinstva i unutarnje politike koji imenom i prezimenom Nenad Piskač potpisuje tekst pod naslovom »Kratko slovo za Darija Kordića nasljednika Franje Tuđmana«?

I da taj ugledni publicist, član Društva hrvatskih književnika i nekadašnji glavni urednik Hrvatskog slova, odgovorno tvrdi kako je »glavna oporbena stranka Kordićevim povratkom dobila još jednoga jakoga predsjedničkoga kandidata koji bi na izborima, ako ga podupre HDZ tuđmanovski pomeo druga Josipovića«?

Ne vjerujete ni da je čovjek u stanju napisati rečenicu u kojoj će Darija Kordića usporediti s Nelsonom Mandelom? A da ipak povjerujete vlastitim očima nakon što vlastoočno pročitate to što vam u ime Obitelji nudi Narod.hr?

Pročitajte naglas… »Ako je nedavno preminuli Nelson Mandela svojedobno mogao izravno iz zatvora uletjeti u predizbornu južnoafričku predsjedničku utrku i premoćno pobijediti, u nas je onda još sigurniji ishod predsjedničkih izbora s krepkom moralnom okomicom Darija Kordića.« Slobodno nastavite… »On sa svojom karizmom lomljenoga a neslomljenoga Hrvata, baš poput Tuđmana, ne ostavlja nikakve dvojbe.«

I dalje ne vjerujete? Nezamislivo vam je? Šta vam je nezamislivo? Pa znate valjda da ima zemalja u kojima ništa nije tako nezamislivo kao stvarnost… Ne možete zamisliti ratnog zločinca u predsjedničkoj kampanji? Pa pogledajte ga onda na zastavi Republike Hrvatske, to barem ne morate zamišljati, time se neskriveno maše…

I  baš biste se jako iznenadili kada bi Dario Kordić na sučeljavanju predsjedničkih kandidata pronašao riječi koje bi blagotvorno djelovale na vidno nervoznog Josipovića: »Nema vam zašto biti neugodno…

Sam Bog je tako htio, da se ne pojavite na mom dočeku na Plesu i da o tom veličanstvenom događaju nikada ne izustite niti riječ. A to što su vas neki dosadnjakovići stalno gnjavili da se o tome izjasnite, to vas je, znate, iskušavao Sotona, ali vi ste tom iskušenju uspješno odoljeli…«?

Jako biste se, kažete, iznenadili? Pa gdje vi, pobogu, živite? Ili samo zamišljate da živite?

tačno.net
Autor/ica 18.6.2014. u 11:10