SVIJEĆOM PROTIV STRUJE

Autor/ica 29.4.2015. u 17:23

SVIJEĆOM PROTIV STRUJE

Izmislio Nikola Tesla struju, napravio elektranu, rasvijetlio gradove, napravio novu energiju i globalno  čovječanstvo i danas funkcionira koristeći električnu energiju zahvaljujući jednom čudesnom geniju s naših prostora.

Pa eto, da parafraziram …, izmislio jedan naš čovjek tehnologiju za zbrinjavanje komunalnog otpada. Riješio globalni svjetski problem. Prodaje rješenje okolo po svijetu…..

Stvara čovjek  od „smeća“ električnu energiju, stvara od „smeća“ gorivo kojim zamjenjuje naftu, stvara novu zemlju (kompost) obogaćenu i oplemenjenu, stvara i još 8 različitih sirovina.

Vlasnik je patenta i izrađuje postrojenja  za zbrinjavanje komunalnog otpada koji uključuje kompletnu „tvornicu“ u koju ulazi „smeće“, a izlaze sirovine,  gorivo i kompost, a radnici čak niti maske ne nose. Može biti ta tvornica nasred grada. Tehnologija se zove MBO. Čak nije skupa.

Vjerovali ili ne tom je patentu dodijeljena svjetska nagrada na sajmu u Ženevi prije nekoliko dana.

Ljudi iz Europske Unije – stručnjaci i poznavatelji jednog od najvećih problema današnjice – stvaranja prekomjerne količine različitog smeća ove civilizacije  s kojim ne znamo što raditi – odlučili su da će se tehnologija patentirana od  hrvatske kompanije ECO INDUSTRY TEHNIX ECOLOGICAL COMPANY sufinancirati sredstvima EU –a i poticati na europskoj razini kao najbolje rješenje zbrinjavanja otpada.

A sad idemo natrag u naš prostor i načine funkcioniranja sustava u kojem živimo. Politika, naravno.

Vjerovali ili ne , naravno. Neznanje, naravno. Tvrdoglavost, naravno. Trošak, promašaj…, naravno.

————————————————————————————————————————————

Naši vrli političari, svi ukupno i iz svih stranaka – pisati ću o Hrvatskoj – nisu upoznati s prethodno navedenim činjenicama koje su zapisane u dokumentima Europske Unije. Ne čitaju dokumente.

A  imamo tamo predstavnike. Iz svih velikih stranaka. Ali, oni se bave „dojmom koji će ostaviti“….

Recimo, naš ministar Zmajlović i dalje potiče stvaranje velikih „spalionica smeća“ i svađa se na sve strane gdje smjestiti tu „prljavu industriju“.

Od cijelog problema on je shvatio jedino činjenicu da bi se trebala proizvoditi energija spaljujući komunalni otpad.

Zaista briljantan doseg umnoga ministra.

 Kakva informiranost, koja poduzetnost, kakva fantastična energija, koja količina novca utrošena za rješavanje problema za koji je on zadužen…, ja sam impresioniran, Milanović je zadivljen,

 Vlada radi najuspješnije do sada…., „zato je to najbolja vlada“ – al nije rima sve što štima….

Ipak, zašto smo autsajderi i posljednji ili među posljednjima u Europskoj Uniji?

 U svemu, ne samo po pitanju čitanja dokumenata i poznavanju vlastitog tržišta i njegovih mogućnosti?  Zašto,  genijalci na vlasti? Zašto, europarlamentarci? Oporba, zašto?

———————————————————————————————————————————–

Zato jer imamo kod kuće – eto, na primjer – vlasnika najprofitabilnijeg svjetskog patenta i tehnologiju budućnosti za koju se odlučila Europska Unija , a naše kompletno resorno  ministarstvo nije u stanju niti pročitati dokumente iz iste te unije čiji smo članovi. A prihvaćena tehnologija je iz Hrvatske. Ministar se slika svaki dan, ali ovo ne spominje. Evo, sad ga informiram.

Eto, što reći. To vam je kao da ne primijetimo da je Luka Modrić Hrvat i da ga „ne primijećujemo“.

Naš „izbornik“ ne zna da je Luka veliki igrač  Real Madrida. Nije informiran o tome. Baš ga briga.

To je toliko glupo, neuko, neinformirano, neotesano, nadmeno i prepotentno da me mozak boli.

Nije mi čudno da Gradonačelnik Zagreba – iz milja zvani Mile Metropola – nakon svih mogućih uhićenja, puštanja iz Remetinca, pa opet vraćanja u Remetinec i svakojakog kaosa oko njega, stvarno mi nije čudno da on nije informiran da problem Zagrebačkog otpada može riješiti „dok si reko keks“.

Mile Metropola – kako ga prozvaše neki duhoviti Srbi u Beogradu – ima barem tri stotine milijuna problema i razapet je ko Isus na križu od Londonske burze do Zagrebačke kaljuže – ali on je „multipraktik“ , okružen je ulizicama, ima nekoliko specijaliziranih kvarnjaka koji ga čine kraljem, ali jebeš kralja bez „dvorske lude“ pa mu je sve oprošteno. Nije shvatio Makijavelija – ako ga je čitao.

Upravo sada na stolu mu je rješenje otpada za grad Zagreb i ja sam siguran da će on to  vidjeti.

Kad-tad. Strpljen spašen. Ta mu je jedna od dražih poslovica. No , pustimo Bandića „da dela“…

Ono što zabrinjava jest činjenica da resorni ministar sklapa poslove za spalionice sa stranim poduzećima, da troši ogromne novce na „najnoviju“ tehnologiju koja će biti penalizirana od EU- a već za pet do deset godina.

 Da, dragi građani mi imamo zadrte neinformirane glupane koji nam tjeraju djecu da idu van iz zemlje – jer mi niti vlastitu tehnologiju i znanje ne primjenjujemo. Kupujemo tuđe zastarjelo, a svoje nećemo. Zmajlović jadan i bijedan ne kupuje hrvatsku tehnologiju. Ne spominje je nigdje.Užas.

Naš je moto: kupi tuđe i staro tako da onaj poslije tebe može kupiti ponovo. „Ministar ministru oči ne vadi“ , kao niti vrana vrani.

Tu nema razlike između HDZ –a i SDP-a.

Čak i Mirela Holy koja je doktorirala vjerojatno s naslovom  „feminizam u zaštiti okoliša“ za vrijeme ministra Banca vjerojatno kod gđe. Čačinović nije primijetila da postoji ova tehnologija, da je hrvatskog podrijetla i da je to svjetski proizvod.

To je zato jer je ona prvenstveno političar. Hoće vlast, trudi se spoznati kako doći  do vlasti i nije joj prioritet ukazati na pogreške resornog ministra ukoliko ne dobiva bodove za svoje ciljeve . Ona će djelovati  ali samo ako ima konkretne koristi od toga i – obavezno- medijske pažnje. Slikanje.

I, na kraju, zaista se svijećom mora tražiti neki potez ovih na vlasti koji nije u službi njihova opstanka na vlasti.

Nažalost, isto će se tako pored sve struje i svijetla ovoga svijeta svijećom morati tražiti dobar potez HDZ- a, koji ne služi njihovu dolasku na vlast.

 Karamarko će nas uvjeriti – ako treba – da će voda ići uzvodno kad on dođe na vlast.

 Mirela će tužiti koga god je potrebno za bodove na političkoj sceni.

 Mile Metropola će zabavljati Zagrepčane dogodovštinama iz Beograda i Beča – samo zato da ne mislimo da nije više u formi.

  Zoran Milanović potrošit će svu svoju snagu da nas uvjeri da je njegova vlada bila najbolja. Bila. A meni se čini kao da je već umrla. Nema bila. Biti će, kaže Zoki, neće čini se. Čudo bi to bilo od tehnologije kao MBO tehnologija da pobijede na izborima. A trebali bi, mislim bilo bi dobro….

Njegova je vlada mrtvac na aparatima kao i vizija Zagreba , metropole i EU „prijestolnice kulture“ koju sam napisao davne 2006. godine i predložio Gradonačelniku kao projekt vrijedan pažnje.

 Gotovo deset godina nakon tog prijedloga za Zagreb, – europska prijestolnica kulture poštovani Gradonačelnik je shvatio da je to dobar projekt.  Jirži Lec kaže da je najdulji put čovjeka „iz dupeta u glavu“, kaže i meni najdraži „čovjek, čovjek – a kakva razlika“, ali ja sam ovdje za informiranje…..

 Ako se ne sjeća nije važno. Ništa njemu, meni ,vama…, ništa više nije važno osim „kako preživjeti“.

Tu su nas doveli unatrag dvadeset i pet godina kontinuiteta gluposti na ovim prostorima.

 

Autor/ica 29.4.2015. u 17:23