Stigli prvi rezultati rada vlasti: Pucano na kuću Nurije Murselovića, ubijeno više vlasničkih pasa

tačno.net
Autor/ica 19.12.2013. u 15:32

Stigli prvi rezultati rada vlasti:  Pucano na kuću Nurije Murselovića, ubijeno više vlasničkih pasa

Nepoznata osoba (ili više njih) je upotrebom vatrenog oružja u noći sa 16. na 17. decembar ubila nekoliko vlasničkih pasa u lukavačkoj mjesnoj zajednici Dobošnica, te je iz vatrenog oružja pucala na kuću Nurije Murselovića, javlja RTV Lukavac.

Ubijeni i ranjeni psi su, većinom, bili vezani, dakle radilo se o psima – čuvarima, a ne lutalicama.

Stanovnici Dobošnice iznenađeni su i preplašeni nastalom situacijom koja je izazvala strah za vlastiti život.

Ramiz Hamzić, vlasnik jednog od ubijenih pasa, slučaj je primijetio tek u podnevnim satima kada je u kolibi Vučka zatekao mrtvog. Ista situacija zabilježena je i kod njegovog prvog komšije.

Osim što su životinje ubijene kod nekih je bilo i materijalne štete. Prema riječima Hamzića, NN lice je pucalo u garažna vrata mještanina Nurije Murselovića i oštetilo auto koje se nalazilo tu.

Preplašena je i porodica Čeliković jer se isti slučaj desio i u njihovom dvorištu. Na vanjskom stepeništu porodične kuće pogođen je njihov ljubimac za kojim najviše žali sin Mustafe Čelikovića. On je zapravo čuo pucanj i cviljenje psa.

Podsjećanja radi, nedavno se u naselju Gnojnica desio sličan slučaj kada je nepoznata osoba u blizini vlasnika pucala u psa. Ovaj i slučaj u Dobošnici prijavljeni su jedinici PU Lukavac i na istima je izvršen uviđaj.

Mustafa je, kao i ostali mještani, zabrinut za sigurnost sebe i svoje porodice.

-Kad je mogao pse ubijat može tako i ljude, kaže on.

Vatrenim oružjem, između ostalih, ustrijeljena je i pudlica koja se nalazila na balkonu porodične kuće Nihada i Izete Omerović

Mještani naglašavaju da je zbog njihove sigurnosti neophodno detaljno istražiti ovaj slučaj i kazniti počinioce.

bhreporter.ba

tačno.net
Autor/ica 19.12.2013. u 15:32