Slobodan Dukić: Pozovi PS radi ubistva Sonje B

Slobodan Dukić
Autor/ica 22.12.2014. u 11:06

Slobodan Dukić: Pozovi PS radi ubistva Sonje B

Verni veri, otadžbini i narodu kreću u “lov na veštice”. Sa kukastim krstom u rukama. Njihova meta najčešće je bila Sonja Biserko.

Ostavku lidera naše partije Aleksandra Vulina,  ministra za rad i socijalne zaštite, traže nevladine organizacije koje se ne bave socijalnom zaštitom nego politikom. I?” I Sonja Biserko (Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava nap.S.D) I u pravu je. Kao što je bila u pravu kad je svedočila u korist hrvatske tužbe da je Srbija izvršila genocid. Kao što je bila u pravu  kad je govorila da je Srbija kriva što je bombardovana. I kao što je bila u pravu kad je kao borac za ljudska prava primila orden od Stjepana Mesića, dokazanog kršitelja prava Srba na život.”

Ovako “levica” u liku Partije socijalista, koalicionog partnera Vučićevih naprednjaka u Vladi Srbije gromoglasno i familijarno šapuće desnici da zemi neko teško tupo oružje i da ubije Sonju Biserko. Jednu od najistaknutijih aktivistkinja nevladinih organizacija. Da udarac bude jak. Da probije kožu, kost. Da stigne do tkiva. Stari rukopis. Stara crna ruka Jugoslovenske levice, čiji je portparol, gensek i viceprezident bio Aleksandar Vulin. Sadašnji predsednik PS. Hajkači, pujdaju zalančene pse zla. Hajka dugo traje, ali Sonja Biserko ne popušta. Stoji na braniku ljudskih prava. Nacionalsocijalisti bi je najradije bacili lavovima. Prepoznajem bat njihovih koraka. Ledio mi je krv u žilama, kad je dr Živorad Đorđević, šef poslaničke grupe JUL i glodur crvene Borbe pozvao na moj javni linč. Fatvu ubij zakolji da izdajnik ne postoji, horski ponavljaju  neki sitni ljudi oko vas. Novinama veruju kao svetom pismu.

Šaptači psima oglasili su se u vreme kad aktivisti nevladinih organizacija peticijom traže smenu dotičnog ministra. Reč je o 150 NVO, među kojima su Yukom, Helsinški odbor za ljudska prava, Građanske inicijative… Najpostojanije u borbi za civilno društvo i ljudska prava. Vulin  stoji iza odluke, koju je kažu poduprla  Vlada, da novce u budžetu predviđene za rad nevladinih organizacija preusmeri u novoosnovani Fond za lečenje dece. Tema je, inače, medijski jako eksploatisana. U odbranu Vulina stala je ružičasta televizija Željka Mitrovića. Danima citira čelnike  organizacija koje se predstavljaju kao zaštitnici dece. Dnevnik Blic upozorava da iza ovakvih izjava stoje preko noći osnovane NVO koje su osetile miris novca. Vreme mešetarenja, manipulacije, populizma, vlastoljublja i kameleonstva nikad nije stalo. Vulin komunista, Vulin nacionalsocijalista, Vulin protiv Dačića i njegove bogataške klike (nikad nećemo saznati kako se obogatila Slavica Đukić Dejanović), Vulin ulazi u SPS, Vulin u vladi sa Dačićem…

Kameleoni marširaju javnim životom Srbije, baš kao i batinaši. Ovi drugi čekaju mig onih prvih da udare na “neprijatelje” srpstva kao što je Sonja Biserko. U napad ne idu bez oprosta greha i pričešća. Srpska pravoslavna crkva je uvek pronalazila, u njihovo ime, put do srca Hristovog. Verni veri, otadžbini i narodu kreću u “lov na veštice”. Sa kukastim krstom u rukama. Njihova meta najčešće je bila Sonja Biserko. Do it! sokoli ih Vulinov Pokret socijalista. Uzmite joj pasoš, proterajte je iz zemlje, okujte je u lance, urlaju otpozadi Srbi par excellence, čitači hromozomskih analiza, prepoznajući u njoj  mešanca iz srpskohrvatskog braka, rođenog u Zadru. Znaju naslepo put do njenog stana. A u džepu uvek nose dozu smrtonosne vakcine.

Slobodan Dukić
Autor/ica 22.12.2014. u 11:06