Sasvim običan dan u životu jedne paralelne stvarnosti

Autor/ica 22.12.2011. u 18:53

Sasvim običan dan u životu jedne paralelne stvarnosti

 

Šutanovac: Institucije na KiM ukidati postepeno

  Pitanje ukidanja paralelnih struktura na Kosmetu politička je prepreka ka dobijanju kandidature za EU, kojoj mora da se pristupi analitično, ali se to ne može učiniti “jednim rezom”, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.
– Ne može se to jednim rezom učiniti, imajući u vidu da je dugi niz godina postojala paralelna struktura Albanaca na Kosovu, koja se ticala školstva i zdravstva. Neprirodno je da neko očekuje da se građanke srpske nacionalnosti porađaju u Prištini, a one sa Kosova u Beogradu – rekao je Šutanovac. Ministar nije želeo da iznosi detalje o daljim koracima Srbije po tom pitanju. (Blic, 21.12.2011. – EU neće politički dijalog)

Tako je govorio Dragan Šutanovac – ministar odbrane. Analitičan pristup, koji zastupa Dragan Šutanovac, podrazumeva postepeno ukidanje srpskih paralelnih institucija na severu Kosova. Ništa se neće učiniti «jednim rezom» – iskusno-akušerski zaključuje Ministar. Ako se naglo prerežu veze između Srbije i paralenih institucija onda može doći do ‘sepse’ u odnosima paralelnih Srba i onih iz matice. Srbija sada ne može da ‘abortira’ svoje paralelno čedo jer je ista ušla u kritičnu fazu gravidnosti i to bi bilo i suviše opasno za nju. Ako su kosovski Albanci mogli godinama da ‘obrazuju’ svog paralelnog bastarda na teritoriji srpskog Kosova, onda na svoje paralelno čedo imaju pravo i Srbi. Do duše taj bastard paralelnih albanskih institucija je vremenom sazreo u suverenu ličnost koja je danas srpski neprijatelj No.1. Ako Albanci sa Kosova žele razgovarati sa Srbijom onda moraju i oni prihvatiti naše čedo kome sada preti prenatalna smrt jer ovaj okrutni svet zapadnjačke demokratije nema razumevanja za ovo naše paralelno dete. Zato prepustite vi to dete Srbiji da ga obrazuje tako da i ono samo shvati da valja biti «ukinuto». Nije dobro za dečiju paralelnu svest ukoliko je suočimo sa realnošću svog okruženja i zato treba ovu svest postepeno prilagoditi samim činjenicama. A te činjenice najbolje opisuje sam ministar odbrane našeg paralelnog čeda: «Neprirodno je da neko očekuje da se građanke srpske nacionalnosti porađaju u Prištini, a one sa Kosova u Beogradu». Ako niste razumeli onda vam je razum pomućen propagandom realnosti koju naš Ministar, kao i cela Vlada, nikada neće prihvatiti. A zašto neće prihvatiti? Zato što su paralelne instuticije na Kosovu srce Srbije!

Tagovi:
Autor/ica 22.12.2011. u 18:53