Reuf Bajrović: Izetbegović u Mostaru prodaje državu za večeru

tačno.net
Autor/ica 4.4.2017. u 09:13

Izdvajamo

  • Izetbegović, čija je pamet očito otputovala za Osmanskim carstvom 1878. i nikad se nije vratila, nema ni pravo ni legitimitet da Čoviću, HDZ-u ili Hrvatskoj daje bilo koji komad Bosne i Hercegovine koji nije sam odbranio. Drugim riječima, može im dati samo ono što je sačuvao i uspješno odbranio iz trezora Narodne banke.

Povezani članci

Reuf Bajrović: Izetbegović u Mostaru prodaje državu za večeru

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao da će podržati Hrvate u namjeri da dobiju legitimne predstavnike u vlasti, što bi trebalo sugerirati da su dosadašnji predstavnici nelegitimni.

Izetbegović je to izjavio nakon neformalnog susreta sa Dragan Čovićem, premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom i predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Nakon ove Izetbegovićeve izjave odmah su reagovali iz Građanskog saveza sa sopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

“Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje jučerašnju izjavu koju je Bakir Izetbegović dao u Mostaru, obećavajući Draganu Čoviću i njegovom saučesniku iz Hrvatske, Andreju Plenkoviću treću izbornu jedinicu.

Kada zahvaljujući glasovima koje su birači SDA dali Izetbegoviću, Čović dobije svoju izbornu jedinicu, biće to kraj projekta koji su zajedno započeli Franjo Tuđman i Slobodan Milošević, odnosno njihovi izvođači genocidnih radova Radovan Karadžić i Mate Boban.

Izetbegović, čija je pamet očito otputovala za Osmanskim carstvom 1878. i nikad se nije vratila, nema ni pravo ni legitimitet da Čoviću, HDZ-u ili Hrvatskoj daje bilo koji komad Bosne i Hercegovine koji nije sam odbranio. Drugim riječima, može im dati samo ono što je sačuvao i uspješno odbranio iz trezora Narodne banke.

Izetbegović nema mandat, niti je od naroda tražio mandat, niti je dobio mandat da podijeli zemlju. Nakon veleizdaje koju je počinio u slučaju revizije presude Međunarodnog suda pravde, otvoreno lažući kompletnu zemlju i narod, Izetbegović nema ni kredibilitet da pregovara o bilo čemu s bilo kim u ime ove zemlje ili bilo kojeg njenog dijela ili interesa. Nesumnjivo je stoga da je Izetbegović jučer u Mostaru prodao državu za večeru.

Jedina dobra stvar u vezi sa Izetbegovićevim ponašanjem je što konačno postaje jasno da SDA već 25 godina saučestvuje u podjeli naše jedine domovine. Jedino zbog čega danas treba žaliti je što to nisu rekli na vrijeme, da barem sačuvamo živote mnogo boljih sinova ove zemlje nego što Izetbegović ikad može zamisliti da bude.

GS će pozvati na proteste pred sjedište SDA onog trenutka kada Izetbegović i Čović sjednu za sto i počnu da komadaju Bosnu i Hercegovinu putem novog Izbornog zakona. Nećemo pristati na budućnost u bodljikavoj žici u koju nas guraju budakovac Dragan Čović i busuladžićevac Bakir Izetbegović.

Na kraju, i Čoviću i njegovom malom od kužine iz Zagreba, Plenkoviću želimo poručiti da Izetbegović može da obeća samo ono što može provesti u svojoj kući i dvorištu. A to što misle da mogu dobiti olovkom, nisu uspjeli ni na njemačkim 1941-1945., ni na tenkovima HV-a 1993., pa neće ni sada. A u oba navrata su također imali saveznike u Sarajevu, kao što ih imaju i sada”, stoji u saopštenju.

tačno.net
Autor/ica 4.4.2017. u 09:13