PROTIV FAŠISTA, OBAVEZNO!

Gradimir Gojer
Autor/ica 2.10.2018. u 13:20

Izdvajamo

  • Nažalost, narod odnosno glasače ne možemo birati, oni su datost, ali na općim izborima pred kojima se Bosna i Hercegovina nalazi, upravo u ovom trenutku, ne bira se vođa ili predstavnici nekih manjih skupina, stranaka ili udruga. Ovdje je riječ o mnogo ozbiljnijim izborima, odlučuje se sudbina države u naredne četiri godine, a bojim se i na duži rok. Zato odgovornost svakog birača nije samo prema sebi, svojoj obitelji, svojoj djeci, poglavito. O sudbini države Bosne i Hercegovine se radi!

Povezani članci

PROTIV FAŠISTA, OBAVEZNO!

Foto: melty.fr

Zato bez ikakve dileme ispisujem ove rečenice: jedini spas za sve bh. narode i sve građane je da na narednim izborima glasaju PROTIV FAŠISTA! Protiv onih koji bi dijelove države prisajedinili Srbiji ili Hrvatskoj. Protiv onih koji bi i dalje forsirali logiku dvije škole pod jednim krovom, protiv sljedbenika poraženih, ali još prisutnih ustaških, četničkih, mudžahedinskih ideologija. Jer, sve su to fašisti. Glasati protiv njih je časno, kao što je bjelodano jasno da su ti fašisti i klerofašisti opljačkali ovu zemlju i ostavili je u dubokom civilizacijskom zapećku i mraku.

Kada je, ne tako davno, jedna od većih bosanskohercegovačkih stranaka trebala birati čelnog čovjeka bio sam svjedokom kada je skupina članica te partije, dan prije izbornog kongresa pitala jednu značajnu personu bh. i jugoslavenskih prostora što im ona savjetuje kome pokloniti povjerenje!?! Dugo nisam mogao shvatiti ove stranačke aktivistkinje… A ne mogu, moram priznati, niti danas…

Živjeti i djelovati unutar jedne političke stranke i jednog ideologijskog svjetonazora, a ne znati tko treba da predvodi stranački stroj, govori o krajnjoj dezorjentiranosti i neodgovornosti članova te političke grupacije.

Ali nije samo takvo stanje kad su u pitanju unutarstranački izbori i osobna i kolektivna opredjeljenja.

Nažalost, narod odnosno glasače ne možemo birati, oni su datost, ali na općim izborima pred kojima se Bosna i Hercegovina nalazi, upravo u ovom trenutku, ne bira se vođa ili predstavnici nekih manjih skupina, stranaka ili udruga. Ovdje je riječ o mnogo ozbiljnijim izborima, odlučuje se sudbina države u naredne četiri godine, a bojim se i na duži rok. Zato odgovornost svakog birača nije samo prema sebi, svojoj obitelji, svojoj djeci, poglavito. O sudbini države Bosne i Hercegovine se radi!

Zato ovaj tekst posvećujem svim onim grđanima koji nisu donijeli odluku kome će pokloniti povjerenje na narednim izborima.

Siguran sam u jedno: da svaki odgovoran Bosanac i Hercegovac ne bi trebao da ima velikih dilema. Jer, valjda su davno minula vremena kad je svaka ovčica u svoj tor bježala.

Vjerujem da su i godine a i negativna iskustva sa nacionalističkim politikama učinili svoje, vjerujem da su građani shvatili da nositelji raspada, disolucija nemaju ozbiljnih šansi, da su i od svojih naroda, a i od stranaca dovoljno pročitani.

Međutim, ne lezi vraže, oni koji žele nestanak Bosne i Hercegovine pojačavaju svoju izbornu aktivnost i sami svjesni da su pročitani.

Zato bez ikakve dileme ispisujem ove rečenice: jedini spas za sve bh. narode i sve građane je da na narednim izborima glasaju PROTIV FAŠISTA! Protiv onih koji bi dijelove države prisajedinili Srbiji ili Hrvatskoj. Protiv onih koji bi i dalje forsirali logiku dvije škole pod jednim krovom, protiv sljedbenika poraženih, ali još prisutnih ustaških, četničkih, mudžahedinskih ideologija. Jer, sve su to fašisti.

Glasati protiv njih je časno, kao što je bjelodano jasno da su ti fašisti i klerofašisti opljačkali ovu zemlju i ostavili je u dubokom civilizacijskom zapećku i mraku.

Zato obavezno treba glasati protiv fašista!

Gradimir Gojer
Autor/ica 2.10.2018. u 13:20