Prosvjed „Radnički Božić pred Čovićevom vilom“

tačno.net
Autor/ica 17.12.2013. u 13:49

Prosvjed „Radnički Božić pred Čovićevom vilom“

“Prosvjed ćemo nazvati „Radnički Božić pred Čovićevom vilom“. Radnici i njihova djeca ovaj Božić dočekuju gladni bez bilo kakvih prava i socijalne ili zdravstvene zaštite, te što je najbolnije uništenih radnih mjesta”, tvrde radnici

“Samoorganizirano i pored postojećih sindikata, radnici hrvatskih poduzeća u stečaju: Žitoprometa, Hercegovačke Radio-televizije, Sokola, Kapis Tomislavgrad, Hercegovina-gradnja, Šume Herceg-Bosne, te radnici i djelatnici iz svih grana prosvjete, zdravstva i drugih grana najavili su MUP-u HNŽ-a mirni prosvjed dana 24.12.2013. godine (utorak) u 12.00 sati na adresi Bare bb Mostar, pred velebnom vilom dr Dragana Čovića kojeg smatramo najodgovornijim za otkaze preko 3.500 radnika te gašenje jedinog javnog hrvatskog medija – Hercegovačke radio-televizije”, saopćili su predstavnici radnika spomenutih preduzeća.

“Prosvjed ćemo nazvati „Radnički Božić pred Čovićevom vilom“. Radnici i njihova djeca ovaj Božić dočekuju gladni bez bilo kakvih prava i socijalne ili zdravstvene zaštite, te što je najbolnije uništenih radnih mjesta. Na prosvjedu ćemo pozvati SIPA-u i Županijski MUP da istraže odakle Draganu Čoviću, kojeg smatramo odgovornim za ovakvo stanje, više Vila od 5 milijuna KM i otkud mu automobil od 140.000 EUR-a te da ispitaju postojanje tzv Crnih fondova HDZBiH i dr Čovića te druge nekretnine i novci koji nisu zavedeni u imovinski karton, a njima se plaćaju sudske presude i novinari. Crni fondovi HDZ-aBiH i dr Čovića veći su od Sanaderove i Vidoševićeve afere zajedno. Zašto policija ne istraži podrijetlo imovine dr Čovića i podrijetlo imovine radnika čija djeca nemaju za marendu?”, stoji u saopćenju.

“Pozivamo i sve druge građane da nam se pridruže i da na mjesto prosvjeda donesu igračke malih modela autića kako bi ukazali na skupocjena vozila kupljena od uništenih hercegovačkih, nekad respektabilnih, tvrtki”, pozivaju radnici ‘hrvatskih poduzeća u stečaju’.

Slobodna Bosna

tačno.net
Autor/ica 17.12.2013. u 13:49