Povampireni fašizam na delu: MUP RS vraća u službu logorske čuvare iz rata!

tačno.net
Autor/ica 26.7.2013. u 14:06

Kolegij Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) umjesto upisa nove klase polaznika Policijske akademije, ove godine svoje redove popunit će decertificiranim policajcima, potvrdio je danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova RS Radoslav Jovičić, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

U odgovoru na pitanje novinara agencije Anadolija Jovičić je potvrdio da je riječ o bivšim policajcima kojima su pripadnici Međunarodnih policijskih snaga u BiH (IPTF) koncem devedesetih godina oduzeli certifikat za rad zbog njihovog učešća u ratnim dešavanjima na prostoru RS.

Među njima, podsjećamo, nalaze se i oni  koji su bili čuvari u logorima na području opštine Prijedor, ili su učestvovali, u nezakonitom zatvaranju, mučenju i progonima nesrpskog stanovništva u drugim gradovima današnje RS.

Jovičić je odluku o njihovom vraćanju na posao obrazložio činjenicom da prema Zakonu o radu u policiji RS „pravo na posao imaju sva lica koja dokažu da nisu krivično gonjena“.

Analitičari komentiraju da će se u RS nastaviti agonija za sve Bošnjake i Hrvate koji su se vratili u svoja ranija prebivališta, jer će ponovo na ulicama u uniformi policije entiteta RS viđati one koji su odgovorni za njihova stradanja.

tačno.net
Autor/ica 26.7.2013. u 14:06