Portal Tačno najoštrije osuđuje fašistički poziv na linč kolege Nedima Sejdinovića

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 16:13

Portal Tačno najoštrije osuđuje fašistički poziv na linč kolege Nedima Sejdinovića

Istaknuti novinar i borac za ljudska prava iz Novog Sada, naš poštovani kolega Nedim Sejdinović, našao se ovih dana na meti opskurnog profašističkog portala zvanog “Koreni”.

U tekstu izvesnog P. Petrovića se prilično neuvijeno poziva na linč Sejdinovića, koji, pored ostalog, biva okvalifikovan kao jedan od vodećih “vojvođanskih separatista”. Iako izrazito građanski orijentisan – i od svakog oblika nacionalizma operisan – on je u pomenutom tekstu takođe označen i kao pripadnik “islamsko-bošnjačke skupine” te “muslimanski vojvoda”, očito samo zbog svog imena i prezimena.

Da sporni tekst predstavlja direktan poziv na linč svedoče i komentari čitalaca u kojima se ovi raspituju za Sejdinovićevu adresu, nazivajući ga “poturčenim balijom” i sličnim epitetima u fašistoidnom maniru.

Naš portal se ovom prilikom nedvosmisleno pridružuje brojnim organizacijama i pojedincima iz Srbije i regiona u najoštrijoj osudi ovog sramnog napada na kolegu i prijatelja Nedima Sejdinovića, te poziva nadležne organe da najhitnije reaguju u cilju zaštite njegovih prava i sloboda, kao i radi sprečavanja ovakvog i sličnih izliva govora mržnje u budućnosti.

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 16:13