“Politika je kurva, ubila je bomba, džaba svi smo isti, svi smo ista govna”

Edin Osmančević
Autor/ica 15.9.2017. u 09:51

“Politika je kurva, ubila je bomba, džaba svi smo isti, svi smo ista govna”

Foto: klix.ba

Prema izvještavanju bosansko-hercegovačkih medija Koalicija Domovina se neće priključiti opoziciji u rušenju režima predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u manjem BiH entitetu Republika Srpska. Iz Domovine poručuju kako će oni prisustvovati i narednoj sjednici Narodne skupštine RS-a jer su ”plaćeni da učestvuju u njenom radu.”

Zatim je zastupnik Koalicije Admir Čavka kazao je da je prilikom vijećanja o smjeni glavnog revizora RS-a Duška Snjegote svih pet zastupnika Domovine ušlo u malu salu, a da je zastupnik Mihnet Okić poslije izašao.

“Ostao sam ja, Senad Bratić, Nedim Čivić i Ivana Lovrić. 28 narodnih poslanika dovoljno je za kvorum, a u sali je bez nas bilo 52 poslanika. Mi smo narodni poslanici i plaćeni smo da radimo svoj posao, a ne da budemo priklonjeni vlasti ili opoziciji. Kada su u pitanju sve probosanske teme počevši od pitanja jezika i diskriminacije pa nadalje, ni vlasti, a ni opozicija nikada ih nisu podržali. Tako da nisam vidio nijedan razlog zbog kojeg bi podržali vlast ili opoziciju”, rekao je Čavka. Dodao je da su oni samo radili svoj posao te da je stava kako je to jedino legitimno..

”Politika je kurva, Ubila je bomba, Džaba svi smo isti, Svi smo ista govna” pjeva u svojoj pjesmi poznata bh. grupa Dubioza kolektiv! Njihova poruka doživjela je svoj delirijum u ponašanju poslanika Koalicije Domovina na prošloj sjednici Skupstine RS-a. Aferim!

Onaj ko malo dublje analizira navedene razloge opravdanja prisustva poslanika Koalicije Domovina, vrlo lako može doći do sljedećeg logičkog zaključka; Viještom igrom riječi, prevelikog iskazivanja patriotizma i zaštitom nacionalnog interesa sakriven je glavni razlog protesta opozicije Saveza za promjene i opravdano prisustvo poslanika Koalicije na Skupštini. Izvještaj glavnog revizora Duška Snjegote u kojem je utvrđeno da je entitetska Vlada uzimala kredite u ime fondova i javnih institucija, bez njihovog znanja, kao i da je stvarni deficit u budžetu Republike Srpske 87,5 miliona eura (175 miliona konvertibilnih maraka), što je za 65 miliona (130 miliona maraka) više od prikazanog izgleda više nije nikome važan. U stilu ”Revizor je mrtav, živio novi revizor”, pljačka i rasipništvo se može nastaviti.

Da se razumijemo, ne gajim nikakve simpatije prema Savezu iz jednostavnog razloga što se njihova politika ne razlikuje puno od Dodikove.

Zato poslanici Koalicije Domovina, ukoliko ste zaista željeli da opravdate svoju postojanost i na kraju novac kojim vas narod plaća, trebali ste tražiti odgovor kako, gdje i kada je maca pojela ove pare. To niste trebali da radite radi Saveza za Promjene već zbog vašeg morala ako ga uopće i imate. To ste trebali da tražite u ime plate koju primate jer građani imaju pravo da znaju gdje su završile njihove pare.

Narodu je jasno kao dan da vaši šefovi šuruju sa Dodikom i kriminalnom mafijom u RS-u kad god mu treba, dajući mu legitimitet da nastavi pohod ekonomskog uništenja i sunovrata manjeg BiH entiteta. Jer dok Dodik kolo igra to mogu i vaši šefovi.

Očigledno je da iza lijepog imena Koalicije Domovina ne stoji ništa drugo što bi opravdalo njeno postojanje jer ste marionete koje igraju onako kako se vaši bossovi dogovore. Ali to je tema za neki drugi put.

Žmireći pred smjenom glavnog revizora postali ste direktni Dodikovi saučesnici i izgubili kredibilitet onih koji su vas birali. To i vi znate a iz vaših usta pokušavate servirati nam priču vaših šefova.

Edin Osmančević
Autor/ica 15.9.2017. u 09:51