PLAVA TRAVA ZABORAVA

Ivo Anić
Autor/ica 17.12.2016. u 11:58

PLAVA TRAVA ZABORAVA

– Ja sam vam to predložio, vi ste to odbili.
– Lažete!
– Dakle,..
– Javno lažete!
– Možete to još jedanput kazati?
– Mogu, lažete, javno lažete i molim vas da prestanete lagati.

Tako je danas, na sjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, Sabina Glasovac prekinula Andra Krstulovića Oparu u laganju o budućnosti Matka Glunčića, inače čovjeka koji je okrivio za porazne statistike učeničkih PISA testova nacionalne manjine i djecu sa posebnim potrebama. Sabina Glasovac okupljenim novinarima je pojasnila svoj stav, istaknuvši kako se pokušava postići to da postupak državnog tajnika prekrije ne zelena niti crvena, već plava trava zaborava. Krstulović Opara, javno istaknut kao lažov, prokomentirao je kako je oporbi ponudio kolegijalan odnos prema Glunčiću, no opozicija je to glatko odbila. Na tu izjavu Sabina je popizdila i odgovorila mu, a kamere su to fino snimile, kako – laže.

I to pet puta.

Zapravo i nije problem što je ukočeni Opara muški izdržao istinu sasutu u lice, u vidu laži dakako, kao što nije problem u nijednom bezličnom HDZ-ovcu u skupom odijelu i kravati koji će stajati pored vas i gledati vas kao tele u šarena vrata dok ga vrijeđate, a bogami nije problem ni u njihovom dvadeset petogodišnjem kloniranju od idiota do još malo većeg idiota. Nije zapravo, stavimo ruku na srce, problem ni u Sabini Glasnovac, koja je popizdila jer Opara lažno iznosi teze o oporbi, problem je zapravo u Matku Glunčiću.

Taj čovjek je problem. I njegova naprasno, bezdušno kazana istina. Nitko tom čovjeku nije spočitao da laže, nitko mu to nije sasuo u lice, jer Matko i Opara zapravo su isti kurac, samo drugo pakovanje. I jedan i drugi ne lažu, oni zapravo govore istinu, govore ono što misle i ta je činjenica, po meni i najstrašnija.

Kod svih tih ljudi postoji ustaljena matrica. A ona je, da oni zapravo ne čine ništa loše i da samim tim ne lažu. Oni su svi dio istog tima, onog tima koji za nacionalne manjine zbilja drži da su smetnja i da ih je potrebno anulirati što hitnije iz hrvatskog društva, a djecu sa posebnim potrebama izolirati, raditi eventualno na njima eksperimente. Zar se svi oni zapravo ne bore za istu stvar? Da nam domovina bude etnički čista, da su nam djeca arijevski plava, i da ako j e ikako moguće već u stanju fetusa lamataju nogama i rukama i pričaju kako ih mama i tata namjeravaju ubiti.

Kod svih tih idiota zapravo je samo jedna laž, a ona je da ne govore istinu do kraja. Do jaja, kako bi mi u narodu rekli, već je, gledajući te tupo dok ga vrijeđaš, ukamufliraju u nekakvu strategiju žrtve okrivljujući oporbu, LGBT zajednice, svaki kurac koji nije domoljuban, za nedostatak hrabrosti i što ini moraju lagati, tj. ne govoriti istinu, već pričati pizdarije tipa opozicija je odbila našu preporuku o kolegijalnom odnosu.

U niti jednom segmentu ni Opara, a boga mi ni Glunčić ne lažu. Oni samo imaju čudan način da kažu ono što misle. Ovaj prvi je lagao zapravo o tom nesretnom testiranju i statistici upravo u tome što nije mogao ( zbog oporbe, neprofitnih medija i ostalih komunističkih pizduna), kazati kako bi on riješio problem sa nacionalnim manjinama i djecom sa posebnim potrebama. Već mora lagati, zapravo tehnički napola govoriti istinu dajući nam samo naznake i upute tko su glavni krivci za porazne statistike. Opara pak isto ne laže, lagao bi kada bi osudio način i postupak rečenog Glunčića. On, kao i nesretni Glunčić, samo napola govori istinu, jer mora ( zbog oporbe, neprofitnih medija i ostalih komunističkih pizduna trtlati nešto mucajući o oporbi koja odbija njegovu preporuku o kolegijalnom odnosu.

Da se njemu dozvoli govoriti istinu već bi on toj kučki kazao što je ide, a kolegu Glunčića nagradio kakvim Thompsonovim nosačem zvuka ili bočicom vina iz stranačkog podruma.
Zapravo je problem, valjda ste zaključili, jedino i isključivo u Sabini Glasnovac.

Sabina kada javno, otvoreno i pred milijunskim auditorijem kaže kako Opara laže, zapravo isto zna da čovjek ne laže, već se mucajući i koprcajući pred kamerama znoji kako bi samo sakrio pravu istinu, a ona je da on, kao i Glunčić, kao i natpolovična većina Hrvata zapravo misli to što govori, samo ga jebu kako bi kazao pravu istinu, pogodili ste, oporba, neprofitni mediji i ostaci jugo komunističkih pizduna majku im jebem. A ono što smeta Sabini zapravo nije Glunčićeva skandalozna izjava, već nju jebe što je Opara lagao da je oporbi ponudio neki kurac.

I zbog toga je cijeli ovaj igrokaz zapravo užasan. Svi njegovi akteri zapravo lažu. Tj. govore pizdarije, da ih se ne uhvati što zapravo misle. Jer i Sabina i Glunčić, a bogami i Opara znaju da su političari. A oni lažu. Tj. govore pizdarije kako ne bi morali govoriti što stvarno misle. I to je strašno. Jer će Sabina i sutra sjesti do Glunčića, kao što će Opara zasjesti na mjesto gradonačelnika Splita.

Mislite da lažem?

Jer je i oporba i neprofitnost medija, kao što su i ostaci komunističkih pizduna zapravo isti kurac, samo drugo pakovanje. Da nije tako Glunčić bi zbog svoje izjave robijao. A Opara objašnjavao svojima doma zašto je ostao bez posla i prihoda. Ma koliko mi kamuflirali istinu sve će to ionako, kako je ono rekla Sabina Glasnovac, prekriti ne zelena niti crvena, već plava trava zaborava.

Ivo Anić
Autor/ica 17.12.2016. u 11:58