Petar Fehir: Vrag počinje odnositi šalu

Petar Fehir
Autor/ica 18.5.2016. u 09:36

Petar Fehir: Vrag počinje odnositi šalu

Između Renea Bitorajca, Mile Kekina i zagriženih hrvatskih nacionalista ima jedna poveznica – zajednički nazivnik. To je, pogodili ste, pivo. Rene je mankeken Žuje, Mile frontmen Hladnog piva, a okorjeli hrvatski nacionalisti se pjene.

Mrzovoljni polusvijet u liku duhova iz rakijskih boca ne staje.

Sada je već svima jasno da se, kako se širi strah od eventualnih prijevremenih izbora, fašisoidna retorika zahuktava.

Prvo se “reformska” vlada potrudila, na istaknuta mjesta, instalirati “reformatore” povijesne istine, koji se, sa zapaženim uspjehom, trude dovesti u istu ravan pobjednike i poražene. Tupim škarama prekrajaju završetak turnira u drugom ratu, u kojem su partizani, u finalu, do nogu potukli naciste, fašiste, ustaše i ostale četnike.

Boreći se za upravljanje sigurnosno obavještajnom službom i medijima pokušavaju ovladati svim polugama vlasti.

Tako da napad na “normalne” novinare nije nikakva slučajnost. Kao ni na ostale slobodoumne kritičare ove parodije od vlasti. U kratkom je vremenu napadnuto nekoliko istaknutih nesimpatizera (Tomić), a sada se nakostriješilo i na slobodu opjevane riječi.

Narogušena ustašoidna bratija nije se složila s tezom da tko pjeva ne misli zlo, pa se verbalnim blatom okomila na Milu Kekina, nakon njegovog glazbenog uratka kojim odbija svrstavanje u tor.

Sada se već pomalo razularena gomila, uz prešutnu podršku vlasti, nalešinarila i na simpatičnog Renea Bitorajca i njegov glazbeni osvrt.

Svjedočili smo prijetnjama i otvorenim pozivom na linč.

Vrag, gospodo, počinje odnositi šalu.

Pa počinje bivati vrijeme za ozbiljnu intervenciju i saniranje štete. Ova neuspješna konstrukcija korijenito zagađuje okolinu.

No, ako ćemo, unatoč svemu, poput Antonovskog,  za lakše preživljavanje, na trenutak, “pozitivno gledati” na to što se događa, moguća je jedna preformulacija.

Između Renea Bitorajca, Mile Kekina i zagriženih hrvatskih nacionalista ima jedna poveznica – zajednički nazivnik. To je, pogodili ste, pivo.

Rene je mankeken Žuje, Mile frontmen Hladnog piva, a okorjeli hrvatski nacionalisti se pjene.

Petar Fehir
Autor/ica 18.5.2016. u 09:36