Ovo je Mostar: Mladi Mostarci poražavaju snage podjele i mraka

Nikola Vučić
Autor/ica 20.3.2013. u 14:20

Ovo je Mostar: Mladi Mostarci poražavaju snage podjele i mraka

Mostarski srednjoškolci poslali poruku zajedništva sa Titovog mosta

Piše: Nikola Vučić

Danas u 13 sati uspješno je održana akcija mostarskih srednjoškolaca na Titovom mostu pod nazivom „Dvije strane na jednoj“. Ovoj akciji se pridružilo više stotina srednjoškolaca, ali i Mostaraca svih uzrasta koji su sa Titovog mosta poslali poruku zajedništva, mira, ljubavi i tolerancije.

Ostvareni cilj akcije bio je poslati poruku građanima Bosne i Hercegovine, a i šire – da Mostar nije grad slučaj te da i unatoč svim podjelama mladi Mostarci mogu živjeti zajedno u miru.

Srednjoškolci sa istočne i zapadne strane grada nosili su po polovinu platna na kojem je bio grb Grada Mostara, te su ga susrevši se u 13 sati na Titovom mostu sastavili u cjelinu, a potom spontano grleći jedni druge poslali poruku svima:

Mostar grad – ujedinimo sad, Ujedinjeni Mostar…..

Prolaznici su se zaustavljali i sa suzama u očima gledali mlade Mostarce koji žele novi – stari Mostar

Alica Oglić, predsjednik Vijeća učenika Grada Mostar za naš portal je izjavio: “Zadovoljan sam akcijom koja je zaista uspješno prošla. Bilo je preko 350 učenika iz svih mostarskih srednjih škola. Ovom jedinstvenom akcijom pokazali smo da mladi sa obje obale grada na Neretvi žele i mogu živjeti zajedno.”

Prolaznici su oduševljeni akcijom  ujedinjenog Mostara, a političarima, koje nismo primjetili da su bili prisutni, poručili su: Mi smo rekli svoje! 

 

 

Foto: Š.G.

Nikola Vučić
Autor/ica 20.3.2013. u 14:20