Oliver Frljić: Želim vjerovati da u progonu HDZ-ovih političkih neistomišljenika neće sudjelovati i policija

tačno.net
Autor/ica 13.3.2016. u 20:55

Oliver Frljić: Želim vjerovati da u progonu HDZ-ovih političkih neistomišljenika neće sudjelovati i policija

Povodom današnjeg napisa na portalu Direktno.hr, u kojem se prenosi izjava predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikole Kajkića da me je od 02. kolovoza 2015. do danas, po nalogu bivšeg ministra Ostojića, čuvala policija, vozila službenim automobilom MUP-a, te da je na to MUP potrošio pola milijuna kuna, izjavljujem da je riječ o besramnoj laži, tim opasnijom jer dolazi od strane jednog policijskog djelatnika i sindikalnog predstavnika. Prenošenje ovakve izjave govori i o portalu koji ju je prenio bez da je, što bi bio minimum novinarske profesionalnosti, njezinu točnost provjerio s aktualnim ministrom unutrašnjih poslova, gospodinom Vlahom Orepićem.

Ovaj napis vidim kao još jedan pokušaj zastrašivanja, stvaranja masovne histerije i nastavak onoga što su svojim izjavama u javnom prostoru već napravili šef HDZ-a Tomislav Karamarko, te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a o čemu sam javnost izvijestio na jučerašnjoj press-konferenciji. Žalosno je da oni koji bi u ovoj zemlji građane trebali štiti, sudjeluju u njihovoj stigmatizaciji i stvaranju atmosfere linča.

Pozivam aktualnog ministra unutarnjih poslova, gospodina Orepića, kao i njegovog prethodnika na toj funkciji, gospodina Ranka Ostojića, da demantiraju neistinite navode Nikole Kajkića. Također pozivam sve poštene djelatnika MUP-a da se ograde od laži svojeg kolege koji se ovom izjavom priključio hajki koja se protiv mene vodi jednakom snagom iz samog vrha političke vlasti, kao i s ulice. Želim vjerovati da u progonu HDZ-ovih političkih neistomišljenika neće sudjelovati i policija.

Kao ilustraciju onoga što ovakve izjave proizvode, donosim poveznicu kao i Preslik rečenog članka i komentara ispod njega. Vjerujem da u njima ima dovoljno eksplicitnog govora mržnje da policija pokrenu postupka protiv njihovih autora, ali i portala koji ih ne uklanja.

fr1

tačno.net
Autor/ica 13.3.2016. u 20:55