Novinarski divovi pišu za Tačno.net: Svjetsko prvenstvo u Brazilu uz Dežulovića i Lucića

tačno.net
Autor/ica 11.6.2014. u 09:54

Novinarski divovi pišu za Tačno.net: Svjetsko prvenstvo u Brazilu uz  Dežulovića i Lucića

„Netko je jednom rekao da je nogomet pitanje života i smrti. Razočarao me takav pristup. Nogomet je mnogo više od toga“ William Bill Shankly, menadžer FC Liverpoola.

Tačno.net ima iznimno zadovoljstvo najaviti  specijal posvećen svjetskom prvenstvu u Brazilu. Najuticajni novinari u regiji pišu za naš portal, a posebno je zadovoljstvo i čast najaviti pisanje novinarskih instutucija Borisa Dežulovića i Predraga Lucića.

Boris Dežulović  je (20. studenog 1964., Split) hrvatski novinar i pisac. Jedan je od suosnivača  kultnog Feral Tribunea ,zajedno s Viktorom Ivančićem i Predragom Lucićem.

Dobitnik je nagrade European Press Prize Sorosove foundacije 2014. Nagrađen je u kategoriji komentara, za tekst “Vukovar: spomenik mrtvom gradu u prirodnoj veličini”. Tekst je objavljen 2013. u Globus povodom godišnjice pada Vukovara.

Njegovi tekstovi o sportu spadaju o najbolje napisana štiva u istoriji ovdašnjeg novinarstva.  Trilogija o Zidanu, te oproštaj sa legendarnim dr Sokratesom su postali sveti tekstovi ljubitelja fudbala.

Uz redovne analize  Borisa Dežulovića utakmica reprezentacije BiH, na portalu pratite i pjesme Predraga Lucića na temu fudbalskih dešavanja u Brazilu kao i analize vodeći sportskih novinara: Harisa Ljeve, dugogodišnjeg novinara  portala sportsport.ba, Damira Bojića uglednog sportskog novinara iz Srbije te Boška Jakšića jedan od najuticajnijih sportskih komentatora  u regiji.

Za tačno.net pišu i Radomir Lazić, Zvonimir Nikolić te jedan od najvažnijih bosanskohercegovačkih pisaca Elvedin Nezirović.

Uz to pratite i stalne podcastove  kroz koji će vas voditi  Amila Kahrović Posavljak te saznajte koliko žene dobro poznaju fudbal.

Tu su i intervjui sa legendama  jugoslavenskog fudbala, ankete i prognoze.

Budite uz tacno.net narednih dana  i vidite zašto je fudbal prema treneru Liverpoola važniji od života.

tačno.net
Autor/ica 11.6.2014. u 09:54