Ne krivite pun mjesec, Srbi su krivi. Tko će nas obraniti od branitelja?!

tačno.net
Autor/ica 23.4.2016. u 13:45

Ne krivite pun mjesec, Srbi su krivi. Tko će nas obraniti od branitelja?!

Kažu da su nas oni obranili od Srba, iako mene Srbi nisu napali. Živjeli su u mojoj zgradi, bili normalni susjedi i građani, a 1991. su bili manji od makovog zrna, neki od njih su i nestali. Tko će nas obraniti od branitelja?

Piše: Ljubko Petrović

Ona se zove Jelena, mlada je, lijepa i dobro pjeva. Otac joj je skladao mnoge nezaboravne hitove (Nisam te se nagledao, Sneg je opet Snežana), majka joj je nekad popularna pjevačica Goca Božinovska. Jelena je svojim osmijehom, glasom i stasom osvojila i hrvatsku publiku, a najviše hitom “Mišu moj” koji ima desetine tisuća pogleda na you tube u obradama hrvatskih tamburaša. Ali prosječan Hrvat za nju nije moglao doznati iz hrvatskih medija, kao ni za Bobana Rajovića koji ovih dana puni arene po hrvatskim gradovima ni za Sandru Prodanović Afriku koja je napunila valjda svaki klub u Hrvatskoj. Koliko god popularni bili, srpski pjevači jednostavno nemaju načina da dospiju u Hrvatske medije… osim ako…. ih prozove privilegerina grupacija koja sebi naziva branitelji.

Kad netko živi na državnoj mirovini i često puta lažiranom ratnom statusu i invaliditetu onda mu tako punom snage ubrzo postane dosadno. A da se od PTSP-a može izliječiti ako postoji dobar (financijski) motiv vidjeli smo na primjeru ministra Matića. Uhljebničko-braniteljska družina odlučila je svoj PTSP liječiti u medijima. Ali kao što celebutanti tipa Gotovčevih ili Ave Karabatić osjećaju ovisničku krizu kada ih nema u medijima, tako i “braniteljske” udruge pate od sličnih kompleksa. Nakon plinskih boca, davljenja hrvatskih policajaca, poruka Mirjani Rakić da se iseli iz Hrvatske očito su zaključili da ih nema dovoljno u medijima pa su odlučili napasti jednu djevojku koja je po majci Makedonka, a u vrijeme rata je još bila u vrtiću. Nazvali su je “četničkom pjevačicom”, a njen nastup pokušali zabraniti nazivajući ga “četničkim orgijama”.

Ako je 1991. takva propaganda i mogla proći, ako su u “Slobodnom Tjedniku” izlazili popisi Srba po kvartovima, ako je HRT plašio nepostojećim “srpskim snajperistima” po Zagrebu, danas u vrijeme interneta nitko to ne treba popušiti. Kada je nedavno u Zadru kamenovan kombi slijepog srpskog pjevača Saše Matića, pojedinci iz klero-fašističkih krugova pisali su da je Saša vidi izgubio na vukovarskom ratištu, iako su i on i njegov brat blizanac Dejan rođeni slijepi. Desničarski i proustaški portali izmislili su Cecinu izjavu da: “ne bi pevala da je znala da će da je slušaju hrvatska deca”, netko od tih jadnika čak se potrudio da piše ekavicom, iako je na you tubeu moguće naći Cecinu izjavu gdje pred još živim Arkanom kaže da joj je drago da ima publiku u Hravtskoj, a još je 1991. snimila anti-ratnu pjesmu u duetu sa Radom Šerbedžijom “Neću na brata svog”. Za sve ovo potrebno je samo malo guglanja i ignoriranja proustaški sajtova.

Kada sam bio djete, moj susjed, lokalni HDZ-ovac plašio nas je Srbima dok je on mirno pljačkao firmu u kojoj je bio direktor. (Majku mu kleptomansku!) Danas iz Hrvatske godišnje ode više od 50 tisuća mladih! Bježe li oni id Jelene Vučković ili od države koja stenje pod okupatorskom čizmom, ali okupatori su uhljebi poput tih branitelja koji jednu mladu djevojku nazivaju četnikom. Kada su 1991. ubijali babe po Gospiću nije bilo interneta. Danas ga ima, pa znam da nisu te srpske babe krive što je hrvatski dug 56 milijardi, što saborski zastupnici bez obitelji dobivaju naknadu za odvojeni život, što posao u državnoj službi možeš dobiti samo preko stranačke veze, što poljoprivreda propada i sve pada, a samo dug i broj iseljenih iz Hrvatske ratse.

Branitelji prosvjeduju protiv Jelene Vučković, ali ih nisam vidio da prosvjeduju protiv toga što hrvatska svake godine gubi 5 tisuća muznih krava. Nisam ih vidio da prosvjeduju protiv uvozničkih lobija ili Gotovininog monopola na uzgoj tune. Njih ne zanima ZERP, nesposobnost naših političara da izvuku novac iz EU fondova, ne znanima ih što je u zadnje tri godine nestalo 100 tisuća radnim mjesta. Zanima ih samo da im stigne mirovina, da odu jednom tjedno u kladionicu, a jednom mjesečno na neki skup, po mogućnosti anti-srpski ili anti-antifašistički.

Kažu da su nas oni obranili od Srba, iako mene Srbi nisu napali. Živjeli su u mojoj zgradi, bili normalni susjedi i građani, a 1991. su bili manji od makovog zrna, neki od njih su i nestali. Tko će nas obraniti od branitelja? Jer ova država neminovno srlja u propast, ekonomija nam se zasniva na milijardama stranih kredita i turizmu. Jedna islivska auto-bomba na Jadranu i ode turizam, a i te kredite će netko jednom morati vraćati. Ili ćemo za njih dati otoke, vode, šume, jer drugo i nije ostalo. Misle li branitelji o tome ili je njima samo bitno da im se u privilegije ne dira, a kad oni odu – onda potop.

Neću popuštit priču da je za sve kriva Jelena Vučković, da su za sve krivi Srbi (kojih danas uzgred budi rečeno u Hrvatskoj više ni nema) dok bivši korporatistički menađeri rasprodaju i ono malo što je od Hrvatske ostalo, ono zadnje što su naši očevi i djedovi desetljećima gradili (u toj mrskoj Srboslaviji). Neću popušiti ustaše i partizane dok se povećava naknada za zdravstveno osiguranje i naplaćuju dolasci u hitno koji nisu hitnoća!

Moja majka je fanatični sljedbenik Franje Tuđmana i HDZ-a. Njoj su prodali priču da su Srbi krivi, pa dok se bavila ratom i nacionalizmom, oni su pokrali sve što su moja majka i druge majke desetljećima stvarale. Za koju godinu, ona će gledati kako ništa od zemlje u kojoj se rodila i koju je gradila nije njezino. Ni banke, ni plaže, ni zemlja, ni telekomunikacije, ni hoteli, ni ceste… ali ne krivite pun mjesec, Srbi su krivi za sve!

tačno.net
Autor/ica 23.4.2016. u 13:45