Najnovija vijest iz Pariza!!!

tačno.net
Autor/ica 8.4.2013. u 07:12

Najnovija vijest iz Pariza!!!

Preživjeli pripadnici francuskog Pokreta otpora, okupljeni u nevladinoj organizaciji “Jednom rat, uvijek brat!” (fr. “Une fois la guerre, toujours le frere”) oštro su osudili reprizno prikazivanje engleske “humorističke” serije “Alo, alo”.
U svom saopštenju kažu da je za njih neprihvatljivo, pod izlikom “satire”, veličanje ratnog zločinca Herr Flicka i njegove po zlu poznate saradnice Helge, što smatraju ismijavanjem svih francuskih žrtava u Drugom svjetskom ratu. U saopštenju dalje stoji da ranija prikazivanja epizoda ove serije nisu mogli pratiti, zbog sabotaže na releju u Normandiji, ali da su se sada uvjerili kako ovu seriju trebaju bojkotovati svi istinski francuski rodoljubi.
Osim toga, autori saopštenja, podržani od sličnih nevladinih organizacija, pa čak i od udruga učesnika domovinskog rata iz Njemačke, traže hitnu zabranu daljeg emitovanja serije “Alo, alo”, kao i da se autori i glumci ove “nazovi serije” proglase “personama non grata” i da im se doživotno zabrani ulazak na teritoriju Slobodne Francuske.

od našeg dopisnika iz Pariza

Nedžada Maksumića

tačno.net
Autor/ica 8.4.2013. u 07:12