Muka

Igor Serdar
Autor/ica 3.3.2016. u 14:39

Izdvajamo

  • Ništa ne funkcionira i nema smisla da više ovako radimo. Mogao bi vam dva dana pričati o problemima. Vijeće za suradnju ne funkcionira, Vlada ne funkcionira, Sabor raspravlja o dokumentima iz 2014., nismo danas održali Odbor. Ponavljam nek se sve resetira ili idemo na nove izbore. Mislim da je to mišljenje 90 posto građana.

Povezani članci

Muka

Imamo li mi, narode hrabrosti priznati da ovo ne valja?

Jutros u Četvrtak, 03.03.2016. u 09:49 kaže istaknuti  član domoljubne koalicije, citiram : Ovakav način rada  saborskih odbora i funkcioniranja Vlade u cjelini, što se mene tiče, mislim da ovo više nema nikakvog smisla. Mislim da građani više ovo ne razumiju i ne podržavaju. Ili će se sve resetirati ili idemo na nove izbore. 

Ništa ne funkcionira i nema smisla da više ovako radimo. Mogao bi vam dva dana pričati o problemima. Vijeće za suradnju ne funkcionira, Vlada ne funkcionira, Sabor raspravlja o dokumentima iz 2014., nismo danas održali Odbor. Ponavljam nek se sve resetira ili idemo na nove izbore. Mislim da je to mišljenje 90 posto građana.

Malo kasnije, samo desetak minuta „nova vijest“:

– član Vijeća za suradnju, bio je oštar rekavši da se ne sjeća kada su se sastali, niti što su dogovorili, i nastavlja u istome tonu…. – Još se manje sjećam koje su od odluka provedene. Vrlo je teška suradnja s Mostom, pa se žali dalje…. – Most predlaže i SDP-ove ljude, samo da ispune svoje kvote.

Taj član „vijeća za suradnju“ je za sve opcije, pa i za ponovne izbore.

A onda se javi u komentarima čitatelja, 7 minuta kasnije, citiram: Splico35 Četvrtak, 03.03.2016. u 09:56

Sjor, svi se slazemo s vama, ali Karamarko bi radije proda svoju mater nego da dozvoli nove izbore. Da, toliko je zeljan vlasti i moci.

Koje li papazjanije u medijskom prostoru…… Ponovit ću, volove se veže za rogove, a ljude za riječ, a političke stranke za potpisane sporazume”, rekao je zastupnik.

Poručuje i da političare treba dijeliti na uspješne i neuspješne, a da ih on dijeli na “vođe i sljedbenike”. “Ako ste vođa, morate udariti šakom o stol, ja osobno smatram Tomislava Karamarka vođom, imamo zadnjih godina niz dobrih političkih utakmica i mislim da mora udariti šakom o stol da je ovoga dosta.”

Vijeće više ne funkcionira. Osim toga, ni dok su se sastajali nisu imali važnu ulogu jer je ionako veći dio imenovanja obavljen bez njihova znanja. Tako je bilo i s imenovanjem Roberta Pauletića o kojem se na Vijeću nije raspravljalo. Na papiru je samo bila kućica u kojoj je pisalo Most – tvrdi domoljubni sugovornik.

Najviše prijepora između HDZ-a i Mosta bilo je oko imenovanja u Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu pravosuđa u kojima HDZ želi po svaku cijenu uspostaviti kontrolu.

– Karamarka isključivo zanimaju službe, MUP i Ministarstvo pravosuđa – ističe izvor iz stranke, ogorčen što se Karamarko više bavi unutarstranačkim izborima nego poslom u Vladi.

– Ovo će dugoročno naštetiti HDZ-u. Dogovori traju mjesecima. Nije imenovano 20 pomoćnika i nekoliko zamjenika, a agencije, javne i državne tvrtke još uvijek vode SDP i HNS, kao uostalom i Ministarstvo branitelja koje vodi Vesna Nađ. Praktički vlast nismo ni preuzeli – smatraju u Domoljubnoj koaliciji, u kojoj su začuđeni što dvojica potpredsjednika Vlade uvijek nastupaju odvojeno.

Ali zanimljivo je i kako Karamarko i Petrov, pa i premijer Tihomir Orešković odvojeno u Vladi primaju razna izaslanstva: jučer su primjerice Karamarko i Petrov, svaki posebno, primili Amosa J. Hochsteina, posebnog izaslanika i koordinatora za međunarodna energetska pitanja Sjedinjenih Američkih Država, a nekoliko dana ranije svaki (premijer i dva potpredsjednika) posebno je ugostio apostolskog nuncija.

S druge strane „Premijer na službenom putu“ pokušava biti „calm and govern on“ – biti miran i vladati situacijom i procesima kojima se trenutno bavi da ne potone u ovo opisivano blato…pa kaže sljedeće:

Pita njemački dnevni list  Bild Našeg Premijera kako on, “kao deklarirani ‘Lego fan'” gleda na budućnost Europske unije, hoće li čelnicima poći za rukom složiti “svemirski brod od 1.000 dijelova” ili će na kraju “kockice porazbacati po sobi”…., Orešković je odgovorio kako je najvažnije znati koji je cilj rješenja trenutne EU krize. I dodaje…”Moja dva sina su me naučila kako sačuvati živce kod slaganja Lego kockica. No šalu na stranu: najvažnije je, ne samo kod slaganja kockica, da znate što želite sagraditi. Ako nam pođe za rukom imati na umu veličinu i važnost  Europe, tada ćemo se složiti i oko toga kako da različite dijelove složimo u jednu cjelinu”, zaključio je hrvatski premijer.

Dakle Premijer je itekako svjestan što je najvažnije u bilo kakvom radu: najvažnije je da znate što želite sagraditi……

Nakon ovog „pregleda vijesti u prvi četvrtak ožujka“ trebalo bi u posljednju nedjelju slaviti blagdan uskrsa, jer u Hrvatskoj je velika većina katolika…., javila mi se digresija, a i bojler je iz čista mira ostao bez struje, a i drva će mi dovesti popodne…, uf, kakav dan….., ali nastavljamo samo s izjavama članova vladajućih i s njihovim mislima i izjavama četvrtka prije podneva…..

Iznenađeni smo ovakvom retorikom ministra Vlahe Orepića te se pitamo hoće li u budućnosti i Domovinski rat nazvati nesretnim događajem, pitaju  Jukić i Klemm.

Ocjenjuju da ovakva izjava ministra Orepića vraća u nedavnu prošlost kada je hrvatska javnost slušala o ‘slučajnoj državi, građanskom ratu” i slično.

U zaštiti  digniteta Domovinskog rata najoštrije osuđujemo retoriku kojoj je cilj iskrivljavanje istine o Domovinskom ratu i izjednačavanje žrtve i agresora, istaknuli su iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba i Udruge specijalne policije u Domovinskom ratu.

Tomislav Karamarko ne može se pomiriti s činjenicom da nije izborni pobjednik i da nije predsjednik Vlade, dakle, da nije on taj koji bi svima naređivao da plešu kako on svira.

Božo Petrov ne može se pomiriti s činjenicom da je njegova moć oslabjela onog trenutka kad je potpisao savez s Karamarkom te i dalje živi u uvjerenju kako je baš on izborni pobjednik i da je u poziciji do beskraja postavljati uvjete, pa ma kakvi oni bili.

Tomislav Karamarko i Božo Petrov, praćeni čitavom svitom političkih marginalaca i ‘bezglavnika’ opterećuju rad Vlade i Hrvatskog sabora, u tome prvi potpredsjednik i prednjači jer smara osiromašenu naciju stalnim ideološkim podjelama.

Grupica ministara – Zdravko MarićDubravka Alibegović JurlinaOleg Butković i Vlaho Orepić – zasad odaju dojam kako su ozbiljno i neideološki pristupili svome poslu, ali to nije sve, pogledajte dalje…

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko imenovao je na mjesto svog posebnog savjetnika Ivana Baketu, s kojim je nekad zajedno bio vlasnik tvrtke Soboli. Vlada i Karamarko javnost nisu službeno izvjestili o imenovanju, tek je jučer objavljeno priopćenje u kojem se govori o jednom od protokolarnih posjeta potpredsjednika Vlade, a u kojem se u delegaciji nalazio i »posebni savjetnik Ivan Baketa«.

Ovo imenovanje  može se smatrati kontroverznim, jer su oko tvrtke Soboli, koju je Karamarko formalno napustio 2004. godine, ispredale  brojne afere.  No, koliko je poznato, nikakav proces oko toga nije vođen. Ivan Baketa bio je čelnik Operativno tehničkog centra, famoznog OTC-a, zaduženog za sva prisluškivanja telekomunikacija. Sustav je napustio zajedno s Karamarkom 2002. godine, otkad je do prodaje poduzeća radio u Soboliju. U međuvremenu je postao suosnivač i suvlasnik poduzeća Centar za mjerenja u okolišu. U jednom intervjuu 2011. godine tvrdio je kako Soboli zbog svoje prijašnje veze s Karamarkom ne posluje s državnim tijelima i tvrtkama, no sada ga to nije priječilo da se prihvati ove visoke pozicije, iako Centar za mjerenja u okolišu posluje s minimalno jednom državnom institucijom, Hrvatskom kontrolom zračnog prometa. Uz to, Baketina tvrtka je jedna od osam u Hrvatskoj koje imaju posebno dopuštenje i ovlaštenje HAKOM-a za izračun i mjerenje elektromagnetskog polja.

Na ovu informaciju nekoliko minuta nakon objave u komentare se upisao čovjek vjerojatno ljubitelj kornatskog otočja…., pa kaže…..

Kornat   Objavljeno: 3. ožujka 2016. u 11:11

Domoljubi, domoljubi. Stavi ruku na srce, ogrni se zastavom, najavi borbu protiv komunista i Jugoslavena te pokupi 27.000.000 kuna.
Jedna igrica. Izbaci uljeza!
27.000.000 kuna izvučenih iz proračuna
Kalmeta
HDZ
Firma Sob###
Sanader
Pošteno i sve čisto
Donatori HDZ-a
Karamarko

Nije dugo prošlo, a nova priča se pojavila…., u toj priči povjesničara i potpredsjednika Sabora koji je s jedanaest godina počeo pratiti sjednice Sabora – kako je ustvrdio na HTV-u –  očajnički proziva bivši muž njegove žene koji sigurno laže i Tepeš će ga sigurno tužiti, a vi pogledajte što taj čovjek javno kaže:

“Mislim da sam dugo čekao i više ne mogu šutjeti jer su mi narušeni privatni život i egzistencija. Naime, moja bivša supruga udala se za sadašnjeg potpredsjednika Sabora gosp. Ivana Tepeša, koji se doselio u kuću koju sam ja gradio svojim rukama, kao i moj otac, a koja je napravljena na mojoj djedovini….,  “Sada mi se događa da oni ne plaćaju režije za koje uredno dobivam ovrhe… isto tako, plaćam kredit i svoj i gđe. V. koji smo dizali za uređenje kuće, a koja ne želi preuzeti svoj dio odgovornosti, a ima uredna primanja i boli ju briga za mene i moju sadašnju obitelj, dok Tepeš ima saborsku plaću i dotepao se u kuću koju sam ja gradio. Gdje je tu pravda i što čovjek mora napraviti da dođe do svojih prava? Molim vas, pomozite mi, jer uza sve to, uredno plaćam alimentaciju.

Eto, to su ljudi koje smo izabrali na izborima. Nismo dobro izabrali. Ako je moguće trebalo bi na neki način izabrati neke druge ljude. Imamo li mi, narode hrabrosti priznati da ovo ne valja?

Ne znam jesu li izbori pravi „izbor“ nekakvog riješenja, ali osim nekoliko ministara koji nešto pokušavaju i predsjednika Vlade koji sasvim solidno vodi prve razgovore na međunarodnom planu ima li išta dobroga do podneva u ovome četvrtku trećega mjeseca 2016?

Dobro dug je dan, možda do večeras svašta bude drugačije…..

Igor Serdar
Autor/ica 3.3.2016. u 14:39