Mladen Ivanić lider opozije: Dodik je zadnji diktator u regiji

Autor/ica 21.5.2012. u 15:18

Mladen Ivanić lider opozije: Dodik je zadnji diktator u regiji

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić ocijenio je da su se građani Srbije odlučili za promjene i na parlamentarnim i predsjedničkim izborima na kojima je pobijedio Tomislav Nikolić.

– Javnost u Srbiji je pokazala snažnu demokratsku svijest, a rezultat toga je da su rekli ‘ne’ vlasti koja je koncentrirana u rukama jednog čovjeka, rekao je Ivanić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Ističući da je čestitao pobjedu Nikoliću, Ivanić je kazao da ga je i zamolio da, u skladu s najavama koje je dao, ostane na principijelnim stavovima kada je u pitanju dobra saradnja s Republikom Srpskom, “bez obzira na zloupotrebe i neprincipijelnu podršku predsjednika RS-a Milorada Dodika doskorašnjem predsjedniku RS-a Borisu Tadiću i obrnuto”, rekao je Ivanić.

Uvjeren je da izbor Nikoća za predsjednika Srbije neće imati nikakve reperkusije po odnose u regionu.

– Ubijeđen sam da novi predsjednik Srbije neće biti nevolja nikome u regionu, pa ni Predsjedništvu BiH, rekao je predsjednik PDP-a.

Konstatirao je da, nakon promjena u Srbiji na ovim izborima Republika Srpska “ostaje jedini evropski prostor u kojem je u rukama jednog čovjeka koncentrirana i vlast predsjednika Republike i stranke i kontrola nad Vladom, pravosuđem i svim ostalim institucijama”.

Autor/ica 21.5.2012. u 15:18