„Mi se bavimo humanitarnim radom“

Radomir Lazić
Autor/ica 16.1.2018. u 17:28

Izdvajamo

  • Pitanje koje danima postavljam sam sebi. Kako se uopšte, u javnom prostoru, obraćati i ovima koji uništavaju sve čega se dotaknu, traže tuđe živote u odbrani svojih i onima koji se dovlače i imaju namjeru da se dovuku ovih dana u Sarajevo.

Povezani članci

„Mi se bavimo humanitarnim radom“

Foto: pinterest

Nego djeco, put pod noge i bjež′te što dalje. Vama nije ni namijenjeno ništa drugo nego da branite tržne centre i ispravljate krive Radobolje. Nas su zajebali, vi se ne dajte. Svaki od trojice šefova ovih mafijaških organizacija ima svoju privatnu vojsku, lako su pristali na sve uslove koje su pred njih postavili policajci u štrajku, naći će se i za one borce koji su to bili ali i više za one koji nisu i ovaj rat, koji ponovo imaju namjeru da vode, dobijen je unaprijed. Nama neriješeno njima ono što su dobili (ukrali) pa nek se krljaju međusobno.

Dobro, momci se bave humanitarnim radom i ne vidim razloga da se oko toga stvara histerija. Pogoduje to i drugim humanitarcima a u ovoj, recimo, državi teško da se mogu nabrojati bar tri pametna čovjeka koji bi makar pokušali da smire strasti. A tamo gdje su se ti i takvi momci bavili i prije dvadesetak godina humanitarnim radom Srba više nema.

A o časti?  De neđite nešto drugo, lakše odbranjivo!

Nego djeco, put pod noge i bjež′te što dalje. Vama nije ni namijenjeno ništa drugo nego da branite tržne centre i ispravljate krive Radobolje. Nas su zajebali, vi se ne dajte. Svaki od trojice šefova ovih mafijaških organizacija ima svoju privatnu vojsku, lako su pristali na sve uslove koje su pred njih postavili policajci u štrajku, naći će se i za one borce koji su to bili ali i više za one koji nisu i ovaj rat, koji ponovo imaju namjeru da vode, dobijen je unaprijed. Nama neriješeno njima ono što su dobili (ukrali) pa nek’ se krljaju međusobno.

Ovo starudije što ostane zauzeće položaje u Kliničkom centru, donijeti svoje lijekove i braniti ga svojim tijelima od humanitarnih radnika i domaćih izdajnika. Doprinos uštedama!

Pitanje koje danima postavljam sam sebi. Kako se uopšte, u javnom prostoru, obraćati i ovima koji uništavaju sve čega se dotaknu, traže tuđe živote u odbrani svojih i onima koji se dovlače i imaju namjeru da se dovuku ovih dana u Sarajevo.

Starački, onako kad ti sjebu najbolje godine života, kad gledaš djecu i unuke na Viberu i ništa ti više ne mogu napraviti goreg od onoga što su ti napravili.

Ma mrš u tri …..!

Radomir Lazić
Autor/ica 16.1.2018. u 17:28