Mali i veliki

Igor Serdar
Autor/ica 16.7.2018. u 14:13

Izdvajamo

  • Svaka čast Francuskoj. Zabila je četiri gola. Mi smo zabili dva. Naša dva su bila čista. Njihova dva su bila čista, a dva im je priuštio Argentinac. Da sam u pravu vidjet ćete po tome kad će taj opet suditi. Njegova je karijera gotova, a naši su dečki zlatni za cijeli svijet. Oni su najveće zvijezde prvenstva.

Povezani članci

Mali i veliki

„Svjetsko, a naše“ – je zapravo naslov ovog skupa misli….

Za razliku od kolege Anića svi građani Hrvatske, ali i šire – u „regiji“ i cijelome svijetu mnogi su vidjeli da je hrvatska reprezentacija  sasvim nešto drugo od hrvatske politike. Gospon Ivo je pretjerao prebacujući igranje nogometnom loptom u sferu igranja s nogometnom politikom Mamića i Šukera u Hrvatskoj pa je, valjda navijao za Argentinu, Rusiju, Dansku i Francusku protiv Hrvatske. Ili nije čovjek koji poštuje sport ili nije čovjek koji može raditi objektivnu analitiku. Piše srcem. Nekad je to šaka u oko. Tako mu u vodu padaju sva objašnjenja zašto nikad neće navijati za ovakvu Hrvatsku repku….

Dalić i dečki tako su se planetarno odvojili od politike da molim kolegu Anića da to analizira.

Samo je jedna stvar slična: hrvatska politika nas je pokrala baš kao što nas je pokrao i sudac finala.

Argentinac je  podlegao „minuti šutnje“ nakon poraza  tri nula od Hrvatske. Tad je uz pomoć Hrvatske Argentina ušla u natjecanje, ali su izgubili baš od Francuza s 4 naprema tri. Naši su ih razmontirali 3:0.

Nije mu bilo teško gledati VAR kod penala –  koji je bio, ali mu je bilo teško gledati VAR kod faula iz kojeg smo primili gol za jedan naprema nula, a koji nije bio. Daje barem usrećio Argentinu…..

Utakmicu finala trebao je suditi jedan sudac koji se rodio „vrlo blizu Hrvatske“ – što je za FIFU ozbiljan problem pa su se odlučili promijeniti tu moguću pristranost u finalu svjetskog prvenstva na način da izaberu – prvi puta u povijesti natjecanja – da finale sudi Argentinac koji „nije pristran“. Mašala….

Svjetski mediji sa svih kontinenata sigurno nisu baš svi „protiv Francuske“. Čak su i neki francuski mediji priznali da je Hrvatska igrala „jako dobro“. Opći je zaključak da je Argentinac „usmjerio utakmicu“ suđenjem onog penala.

Ne, dragi moji. Sudac je usmjerio utakmicu prvim golom Francuza.

Dao im je komfornu varijantu da vode odmah u 18 minuti kad ih nije bilo na terenu i nisu znali što da rade od „zrende“ koju im je priredila „umorna Hrvatska“. Naši su ih počeli razmontiravati kao i Argentinu…., igrali su „nogometnu filharmoniju“ onako kako to samo mi znamo…., ali, ali, ali….

U tim trenucima kao da je taj nepristrani Argentinac rekao – evo, Francuzi nemaju igru – pa neka im bude faul ova simulacija prekršaja „autoriteta“ Grizmana i slobodni udarac s dvadeset metara malo desno – baš kako si je Grizman zamislio. Volio bih da je i nama sudio neke „zamišljene“  faule naših….

Zamislite da smo mi poveli jedan nula i da Francuzi gube. Bi li igrali onako „poletno“?

Ne bi. Bila bi im voda u ušima kao i do tada jer lopte nisu vidjeli i ideje nisu imali.

Isto tako vas pitam da li bi Perišić napravio onaj potez za penal da vodimo jedan nula? Ne bi.

Zato neka si Argentinac pripiše pobjedu, a ne Francuzi.

Mi smo igrali na znanje i karakter. Kad nas pokradu mi i dalje imamo karakter. I znanje.

Svaka čast Francuskoj. Zabila je četiri gola. Mi smo zabili dva. Naša dva su bila čista. Njihova dva su bila čista, a dva im je priuštio Argentinac. Da sam u pravu vidjet ćete po tome kad će taj opet suditi.

Njegova je karijera gotova, a naši su dečki zlatni za cijeli svijet. Oni su najveće zvijezde prvenstva.

Igor Serdar
Autor/ica 16.7.2018. u 14:13