Ljubo R. Weiss: Seksualna kontrarevolucija ili intimna priča o Dragi i Dragici

Ljubo Ruben Weiss
Autor/ica 24.12.2012. u 19:34

Ljubo R. Weiss:  Seksualna kontrarevolucija ili intimna priča o Dragi i Dragici

– Stani s tom rukom, kamo si krenuo, dilberu moj…?, prijeteći je govorila Dragica, svom Dragi koji se smjestio uz nju na kauču.
– A draga moja, ljubavi moja…aškom više kolena, osjećaš li kako… kako mi prsti klize??, šapće naš Don Juan, a draga mu se opire!
– Zašto bježiš, draga… nije to u redu… ne voliš me?!
Draga Dragica mu se dražesno nasmiješi, no i dalje drži svoju ruku na njegovoj, zaustavlja ga:
– Misliš, ako smo okitili bor i razmijenili darove, da sad možeš raditi što hoćeš?? E, neće moći! Zar nisi pročitao letak?
– Prvo, donio sam ti kući bor na poklon. Drugo, kakav letak, počela je revolucija? Nezaposlenost, korupcija pa čak i gladnih imamo.,. Siromaštvo ne kuca na vrata, ono je tu.. počela revolucija???, pita Drago svoju Dragicu, praveći se nevješt, i neinformiran.
– Odmah da ti kažem: donio si bor u zadnji čas, dalje, lani je bio iste veličine 150 kuna, ove godine je 70 kuna…Bor s velikim popustom! Znaš ti dobro na koji letak mislim, onaj s Kaptola, od Bozanića..
– Od Božanića?, pita naoko zbunjeni Drago.
– Uvijek krivo kažeš… Naš kardinal zove se Bozanić, ne Božanić!

AŠKOM VIŠE KOLJENA

I dok je trajala ova žučna rasprava, Drago je uspio pomaknuti svoje prste za jedan centimetar, više od koljena… Dragica je stiskala noge, srce joj je lupalo kao krila vjetrenjače, crvenila je u licu kao paprika, pojavile su joj se i prve graške znoja… I onda je vrisnula:
– Katolkinja sam, i znam što je kardinal rekao, i vjerujem mu… Zdravstveni odgoj razara duše, posebno mladih djevojaka, i donosi nesreću narodu. I smiri tu ruku, stani! Nisam uličarka, djevojka sam iz fine obitelji, ti me želiš upropastiti… Kao da je đavo ušao u tebe, što ti je čovječe??
Drago se duboko zagledao u oči lijepe Dragice, sanjive oči, plavo-sive boje, zube kao stado kozje, vrat kao kulu Davidovu, i debele, seksipilne usne kao u Afrikanki. I odlučio da kaže što mu je na srcu i duši:
– Nikakav đavo, to je spolni organ koji se probudio i budi sretna da se budi… Koliko je onih koji moraju uzimati viagru i ne znam što sve raditi, primjerice gledati porno filmove.. samo da se on, curino cvijeće, podigne, očvrsne… i na kraju nađe svoju garažu, svoje toplo i vlažno sklonište… svoju vazu!
– Pričaj ti ove gluposti kome hoćeš, ali meni, djevi, nećeš… Nema seksa do braka, da li ti je to jasno..??, nastavila je odlučno Dragica.
– Jasno, naravno da je jasno, ako tako piše u letku—ali, mi se volimo. I osim toga, kada je ono bila seksualna revolucija…?? Prošlo stoljeće, šezdesetih na sedamdesete… Ne mogu naši roditelji biti napredniji od nas!! I ovo što se danas događa je seksualna kontrarevolucija… i predvode je kardinal i biskupi… Kontrarevolucija s ciljem da se sruši jednog naprednog ministra, klerikalizam, to je sada već kristalno jasno.

NEMORALNA KOMUNISTIČKA BAGRA?

– Kakva te kontrarevolucija spopala – to je jedini, ispravan način da se ne razaraju duše, i ne donose nesreće… Moji su čitali i Erotiku, i onog Pašičeka, pa Igora Mandića, pa Žuži Jelinek… Sve je to razuzdano, grješno tjelesno sjedinjavanje užitka radi… Majka mi je pričala da je Igor Mandić pisao o lizanju sladoleda… fuj—o afrodizijacima u hrani… fuj… Sve je to jedna nemoralna komunistička bagra… I Mani Gotovac, i Severina, i ona Lucija Šerbedžija, gola u kavezu. Oni će sutra organizirati komune, i žene će dijeliti svi muškarci iz komune… Egzibicionisti koji su kvarili i kvare hrvatsku mladež….perverznjaci, perverznjaci…pa koliko je samo Tito promijenio žena?, vikala je Dragica, pokazujući prstom na glavu i svoju kratku haljinu. – Zalažem se za zdrav duh u zdravom tijelu, za judeo-kršćanske vrijednosti i stečevine za tradiciju, ne možemo se pariti kao životinje… sve treba imati mjeru… pa i intimni život i spolni odnosi!
– Joj, kako dociraš, da li to piše u kurikulumu za školarce?? Ili u lecima? Ili to govore oni iz „Grozda“??? Otkada je Igor Mandić bio komunjara?? I drugi, slični njemu? Znam što su mi moji pričali –hedonist, oblaporan, nezajažljiv u užicima, ali i u stalnim ratu s komunjarskim ološem i licemjerima. Dragice moja ti si kontrarevolucionarka… Ajde da vidimo, čega se oni s Kaptola i iz župa, odriču, a mi bi trebali postiti, mislim u seksu… A u „Da Vincijevom kodu“ lijepo je sve objašnjeno: do Boga se dolazi kroz radost, orgazam je radost, do Boga kroz orgazam!, bio je uporan Drago, pokazujući i svoju načitanost.
– Isuse, što bogohuliš! Kako te nije sram? Prekinut ćemo vezu, ne mogu izdati Boga i Bozanića, ne mogu… Ja sam poštena Hrvatica, katolkinja, ponavljam.. meni je blud stran, i neće mene poučavati neki nastavnik što imam raditi u krevetu… I odobravati homoseksualne veze! Pa tko će onda raditi djecu!??

TKO ĆE ONDA RADITI I RAĐATI DJECU?

Čuvši te riječi, Drago je zavukao svoje prste još dublje ispod Dragičine haljine, gromoglasan:
-Tu sam te čekao – tko će raditi i rađati djecu..?? Nas Hrvata je sve manje, čula si za rezultate popisa stanovništva…?? Više umire Hrvata nego što se rađa hrvatskih beba… Dakle, kontrarevolucionar je Bozanić, čisti kontrarevolucionar jer ne misli na budućnost hrvatskog naroda.
– A ti misliš? Ti misliš kako bi s prstima što dalje…?, predbacila mu je opet oštrim tonom Dragica, namještajući grudnjak, koji, lni se, bio je premali za njene bujne grudi koje su pulsirale ispod crvene haljine, svakim njenim udahom i izdahom. Drago ih je stidljivo promatrao, sluteći kakve su joj ispod haljine i grudnjaka, bukvalno, skidao ju je pogledom.

– Ne s prstima, ne radi se to prstima… Ajd pipni, smiješ!, ohrabrivao ju je Drago.
– Jooooj, ja se bojim, tako VELIKI… jooooj, tako veliki…! promucala je brzo povlačeći ruku s njegovih hlača.
– Da, s velikim se rade velika djela Dragice. Ma, radili bi to i oni, kada bi smjeli… A znaš li ti što se događalo na selima, u vrijeme polnoćke, još prije 60 godina? Zima, hladno ali u jednom slavonskom selu iza jednog bunara, u blizini crkve pronašli ženske gaćice.. da, živa istina… I kada je to bilo… prije 60 godina.. Osim toga, čitala si o onom svećeniku na Jadranu, prodao zemljište, ljubakao se s nekom atraktivnom ženom, darivao je… sve se utišalo, pomelo pod tepih…
– Drago, ako tako nastaviš, mi ćemo morati prekinuti. Sada ćeš mi početi pričati o pedofiliji svećenika…? Tako se razara vjera i nanosi šteta Crkvi u Hrvata. Sve je to propaganda ateista, agnostika, postalo je „in“ ne vjerovati u Boga… A tko nas je održao ako ne Crkva u Hrvata…?! Uvijek uz svoj narod, uvijek…požrtvovna, skromna, vidovita, svjetlo u tami komunizma…

NESREĆA?

I dok je Dragica zanosno govorila, Drago je pomaknuo prste za još koji centimetar…
I da znaš, počelo mi se vrtjeti u glavi… ne znam što se sa mnom događa… iskočit će mi srce…ne mogu, ne mogu…više tako!, govorila je usplahireno.
– I ne moraš, ti ništa ne moraš, sve ću ja…, objašnjavao je Drago, ne zaustavljajući prste. A onda – pravi šok!
– Isuse, Dragice pa ti nemaš gaćice!!! Jedno govoriš, drugo radiš. Uostalom, nemam ništa protiv, sada te još više volim.
Dragici se nekoliko trenutaka činilo da gubi dah da treperi, da se lagano trese…:
– Evo, znala sam da me razaraš, uvjerila sam se u to. Slabo mi je!, rekla je tiho, a Dragi je bilo nejasno radi li se o uzbuđenju, laganoj nesvjestici ili – nastavku seksualne revolucije iz prošlih, ranijih desetljeća…
– Ne razaram te, rasturam te!, povikao je. I nastavio: Ljubav je jača od mača, ljubav je sve, ljubav nas veže i spaja, ljubav je besmrtna… A ljubav ne može biti platonska, osim nekih vrsta ljubavi. Ljubav traži i znanje, i umijeće, i informiranost u najmanju ruku, znanje gdje se što nalazi. Nije sve praksa, treba znati unaprijed, primjerice, erogene zone… I kako napraviti dijete, i kako se zaštiti da se dijete ne napravi… Tko želi neželjeno dijete??
Ljubio je Dragicu u jedno, pa u drugo uho…Ugasio je svjetlo, i obasjavale su ih samo lampice s bora.
Taman, kada je htjela reći NESREĆA, zapeo joj je glas u grlu, a negdje daleko, činilo joj se da pucaju petarde, da se bor njiše, da gubi snagu…preplavljena milinom i čvrstim zagrljajem Drage.
Shvatila je, to je bila sigurna, da birajući između revolucije, i kontrarevolucije, bira – revoluciju!
PS: Svim ljudima dobre volje ČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA! Završava s “13”, ali neka bude zdrava, vesela, plodna i mirna!

 

Ljubo Ruben Weiss
Autor/ica 24.12.2012. u 19:34