Ljevica u Mostaru: Zajedno sa građanima rušiti nacionalizam

tačno.net
Autor/ica 26.3.2017. u 12:46

Ljevica u Mostaru: Zajedno sa građanima rušiti nacionalizam

U organizaciji Centra za kritičko mišljenje u Mostaru nastavljeni su razgovori lidera lijevih i građanskih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima 2018. godine.

Okupljeni oko ideje da se suprotstave nacionalističkim politikama i strankama, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, potpredsjednik DF-a Mirsad Đonlagić, predsjednik Naše stranke Peđa Kojović i predsjednik GS-a Reuf Bajrović imali su susret sa potpisnicima Jahorinske deklaracije, predstavnicima civilnog društva, dijaspore i radničkih sindikata u cilju kreiranja zajedničke programske platforme kojom bi se građanima BiH ponudila politička alternativa jasne evropske orijentacije umjesto politika izolacionizma i sukoba.

Skup je otvorio mnoga važna pitanja za kakvu državu BiH će se zalagati okupljene lijeve i građanske stranke sa zaključkom da se razgovori nastave novim okupljanjem u Tuzli.

Još jednom je potvrđeno kako građani BiH neće odustati od svog prava da zahtijevaju pravednije društvo, zaštitu javnih interesa i političku odgovornost stranaka građanskoliberalne i lijeve orijentacije.

tačno.net
Autor/ica 26.3.2017. u 12:46