Ladislav Tomičić pita državnog tužitelja: Bajiću imaš li hrabrosti optužiti Pavića?

Autor/ica 6.11.2011. u 11:53

Ladislav Tomičić pita državnog tužitelja: Bajiću imaš li hrabrosti optužiti Pavića?

U trećem Dnevniku Hrvatske televizije, kojim dirigira standardno neinformirani Siniša Kovačić odmilja zvani SiKo , emitirano je priopćenje Europapress holdinga u kojem se kaže:

»Nemamo nikakvih poslovnih odnosa s društvom Kamensko d.d. niti smo takve odnose imali u prošlosti. Apsolutno negiramo bilo kakvu povezanost s tim društvom te još jednom ponavljamo da nismo imali niti imamo bilo kakvog utjecaja na poslovanje istog društva.«

Vjerovali ili ne, navodi iz ovog priopćenja u potpunosti su točni. EPH uistinu nema nikakvih poslovnih odnosa s društvom Kamensko. Naprotiv, Kamensko im je toliko nezanimljivo da o njemu tekst objavljuju svake prijestupne godine. Na stranicama novina što ih izdaje ova medijska kuća Kamensko teško nalazi prostor čak i kad ga svi drugi mediji vide kao udarnu nacionalnu temu. Zašto je tomu tako? U tom grmu leži zec, pa ćemo ga indiskretno protresti.

Nitko nikad nije tvrdio da Europapress holding ima, odnosno da je imao poslovne odnose s tvrtkom Kamensko. Kriminalisti koji su obrađivali slučaj sumnjaju da je Kamensko zaduženo novcem vlasnika EPH, a to je posve druga stvar, o kojoj Siniša Kovačić očito nema pojma niti ga to pretjerano zanima. Doći će vrijeme kad ćemo otkriti što ovog legitimnog nasljednika Dijane Šelebaj Čuljak zanima, ali to je posve druga priča. Elem, rezultati kriminalističke obrade koja je u završnoj fazi ukazuju da je Ninoslav Pavić putem svog poduzeća Com.com kupio tvrtku Dalta .
   
   Dionice Dalte najprije su bile u rukama Antuna Crlenjaka , kojeg policija smatra operativcem Miroslava Kutle . Dionice Dalte u startu su vrijedile 120 tisuća kuna. Prodavane su iz ruke u ruku, a policija sumnja da su tvrtke koje su ih kupovale bile paravan poduzetnika Kutle. Ninoslav Pavić bio je zadnji kupac dionica, a platio ih je preko 30 milijuna kuna. Ponavljamo, dionice su vrijedile 120 tisuća, ako i toliko. Pavićev novac, sumnjaju istražitelji, kasnije je iskorišten da bi Kutlini operativci zadužili tvrtku Kamensko i stavili zabilježbe na njezinu imovinu.

Vlasnik EPH nije morao znati, a upućeni nas uvjeravaju da nije znao, gdje će novac završiti, ali u kupnji bezvrijednog poduzeća za tridesetak milijuna kuna policija također vidi obilježja kaznenog djela. Zašto bi Pavić – sposoban kakvim ga je bog stvorio – dao toliki novac za tvrtku koja ne vrijedi niti stoti dio plaćenog iznosa? Odgovor na to pitanje mogao bi se kriti u sadržaju jedne javne zagrebačke tajne, a ta kaže da je Ninoslav Pavić Miroslavu Kutli ostao dužan stanoviti kapital za stanovite poslovne odnose koje su dvojica začela devedesetih godina prošlog stoljeća. Znatiželjni gradski kuloari na potezu od početka do kraja Bogovićeve i danas su spremni staviti okladu na turu za cijelu ekipu da je spomenuto dugovanje bilo osnovni razlog zbog kojeg je pod Pavićev automobil svojedobno podmetnut eksploziv.

Novi list,tekst prenosimo uz dozvolu autora

 

Autor/ica 6.11.2011. u 11:53