Kreten

Ivo Anić
Autor/ica 8.5.2016. u 21:16

Kreten

Da se razumijemo, Ivo Baldasar je kreten. I to kreten van svih kriterija kretenstva. No danas, na dan kada ga jedan drugi kreten proglašava kretenom ja mogu s ponosom konstatirati da sam upravo ja, od svih kretena u ovoj državi baš onaj koji ima to jebeno kretensko pravo da tog idiota nazove – kretenom. Četiri godine jedini ja kreten tog kretena zovem kretenom, četiri jebene godine! Pa nije to da ga jebeš niti mala stvar niti malo vrijeme. Sve pičke ovoga grada, ogranci i kurci – palci mudro su šutjeli ove četiri godine dok je kreten ovaj grad sramotio kako ga je malo tko osramotio prije njega. Ne vjerujete mi, meni kretenu? Pa pročitajte moju bogatu kolumnističku zbirku, od jedne koja se baš zove Kreten, do druge koja se zove Vaš ( Uš) pa do treće koja se zove Konji i do još bar njih desetak kroz ove četiri godine.

Ja kreten koji sam kretenu pisao da je kreten bio sam tako baš kretenski usamljen očekivajući od osvetoljubivog kretena osvetu no ona je iz meni začuđujućih razloga izostala. Ili ipak nije. Ma jest! Za „Pobunjenika „ mi kreten nije uplatio ni lipe iako je bio jedina kretenska knjiga prijavljena za subvenciju grada, za sve moje ovrhe možda je baš kreten kriv, kao i za ignoriranje mene kao autora u kretenskim tiskovinama nad kojima je kreten imao utjecaj. Za provjeru takvih kretenskih teorija zbilja bi trebao biti potpuni kreten pa da sebi uzimam vrijeme života koje sam ionako na kretena utošio i više nego što sam namjeravao. Zašto vam ovo pišem večeras, vama koji ste čitali sve moje kretenske kolumne protekle četiri godine o kretenu? Upravo zato što se baš večeras jedan drugi kreten, onaj kreten koji je tog kretena pustio da devastira moj grad i napravi ga kretenskim, oglasio i raspustio konačno kretena nakon četiri, ponavljam, Č E T I R I kretenske godine kada je taj kreten mogao reagirati na kretena ali eto nije pa mu je iz guzice u glavu došlo baš večeras da kretena raspusti.

Trebalo je da mu kreten radi o glavi pa da kreten nakon mjeseca čekanja kretena makne da ga naše kretenske oči više nikada ne vide. Dakle to je kreten čekao, jebalo se kretena što kreten sramoti moj grad, što otkriva ustaške spomenike i zapošljava stotine još gorih kretena od sebe na kretenska radna mjesta, ne tog kretena je zaboljelo samo to što se kreten u svojoj samodopadnosti okrenuo protiv njega kretena. I da kretenizam bude na vrhuncu upravo je taj kreten shvativši da ga ustaški kreteni ne jebu pet posto, a kreten koji mu je šef namjerava odjebati, odlučio spas za svoju kretensku guzicu potražiti u nama kretenima koji mu četiri godine govorimo u facu da je kreten i da nam se dodvori najavio otvoriti spomen ploču Saši Gešovskom, momku kojeg su slični kreteni ubili pred Banovinom.

Kreten je toliki kreten da kretenski ne može zaključiti da nama kretenima ni da otvori spomen ploču žrtvama Lore ne bi bio manji kreten iako to one zaslužuju ali svakako ne od ruke takvog kretena. No u čemu je poanta? Poanta je da će sada partijski kretenskom direktivom od kretena koji je kretena smijenio, kretena koji je kretenski pustio ove kretene da dođu na vlast i da naprave najveću transvestiju nad jednim narodom kakvu ni najveći kreteni u povijesti nisu napravili ni nad jednim, da će upravo tom direktivom kretena nad kretenom ovaj nad kretenom pokušati abolirati sebe kretenom i uspostaviti nove kretene njemu odane. Č E T I R I jebene godine prekasno! Četiri jebene godine kreten je izravni krivac za kretenizam rečenog kretena, kreten je mirno slušao i pratio rečenog kretena bez da je kurcem mrdnuo i sada taj kreten, tog kretena miče ponavljam Č E T I R I jebene godine prekasno da kreten dokaže kako je manji kreten od kretena.

Za kretenizam u kojem se kupao ovaj grad po meni nije odgovoran kreten već kreten koji je Č E T I R I godine kretena držao da jedan kretenski grad učini još kretenskijim. Kretenima kojima to nije jasno ja zaista nemam što ponuditi osim kretenskog obećanja da kretena više neću napadati jer nikada nisam mlatio mrtvo magare niti kretene na podu, pa bili oni kreteni vrijedni svakog cipelarenja. To mi moja kretenska čast, jebiga ne dozboljava. Kretenu koji je napokon odlučio da kretena iscipelari na podu i kretenima koji će to činiti u narednom periodu nemam bolje riječi osim da su jebiga – kreteni!

Jebite se lijepo svi skupa i svi zajedno kreteni jedni! Jao zemlji koju će naslijediti takvi kreteni iza ovakvih kretena nakon četiri godine. U ovoj zemlji jedini je kretenizam stalan. Sve drugo je na prodaju.

Ivo Anić
Autor/ica 8.5.2016. u 21:16