Koalicija „Prvi mart“: Znali smo da SDP sa Dodikom ima dogovor oko para, nismo znali da se slažu oko negiranja genocida

tačno.net
Autor/ica 3.1.2014. u 10:02

Građanska Koalicija „Prvi mart“ najoštrije osuđuje pritisak funkcionera SDP-a na aktiviste i učesnike akcije „Ako obilježavate Dan RS…“, čiji je cilj da građane tog entiteta suoči sa činjenicama o njenom nastanku. Prvi mart je samo jedno od nekoliko desetina udruženja, organizacija i asocijacija koje u toj akciji učestvuju u skladu sa jednim od svojih deklarisanih ciljeva borbe protiv negiranja genocida.

Pritom, visoki zvaničnici SDP-a borbu protiv negiranja genocida nazivaju „kukavičkom i provokatorskom“, dok istovremeno rade zajedno sa Miloradom Dodikom na usvajanju Zakona o prebivalištu koji će režimu u RS-u omogućiti administrativno etničko čišćenje nesrpskog stanovništva.

Mi u Prvom martu, ali i kompletna javnost ove zemlje znali smo da rukovodstvo SDP-a sa Dodikom ima dogovor oko para. Sada je jasno da se slažu i oko negiranja genocida.

Svi pravdoljubivi i istinoljubivi građani ove zemlje koji su preživjeli devedesete godine i priznaju pravosudno utvrđene činjenice, znaju da su temelji entiteta RS, genocid, zločini protiv čovječnosti i istrebljenje građana nesrpskog stanovništva.

Drugim riječima, u temeljima tog entiteta se nalaze i Tomašica i Pionirska ulica u Višegradu i sala „Partizan“ u Foči i masovna pogubljenja u magacinu u Kravici kod Bratunca.

Važno za budućnost naše zemlje je da javnost zna da od 31. decembra prošle godine, SDP više nije dio tog konsenzusa i da je u smislu vrijednosti uz bok SNSD-u i SDS-u, kojima je već jednom poslužio kao „razumni politički akter“ potreban da se osujeti Prvi mart.

Mi u  Koaliciji „Prvi mart“ ostajemo dosljedni idealima i vrijednostima prvog marta 1992. godine i pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da masovno izađu na izbore koji će biti održani ove godine, registruju i glasaju tamo gdje su živjeli 1992. godine i svojim glasovima pokažu šta misle o režimu Milorada Dodika i njegovim izvođačima radova u Sarajevu.

tačno.net
Autor/ica 3.1.2014. u 10:02