Internacionala primitivaca

Edin osmančević
Autor/ica 17.4.2018. u 09:41

Internacionala primitivaca

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA                       

Znaš li bolan Vukota da što se više razmećeš svojom ”državom” te je države sve manje? Zar si zaboravio Vukota, ko to uništi Bobar banku, Banku Srpske, Pavlovića banku? Država Bosna i Hercegovina zasigurno nije!                   

Poznati beogradski književnik Filip David  u svom eseju o nastansku primitivizma kaže da se primitivizam danas širi poput paukove mreže. A kad nema vjetra da ga razduva svašta se u njoj uhvati! Postoji prava internacionala primitivaca i oni se međusobno podržavaju.

Primitivni i ograničeni ljudi imaju razvijenu sposobnost nadanja na što nas je uvjerio i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Predsjednik SDS-a poručio nam  je da je neophodno očuvati dejtonski koncept kako bi se sačuvao mir u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Vukota se nije nimalo  libio  da obmani bh. javnost nadajući se da je “Dejtonski sporazum dao Republici Srpskoj otvoren sadržaj koji je definiše kao državu u državi ili drugim riječima entitet sa svim prerogativima državnosti. O “otvorenim sadržajima” nedosanjanih želja nama istočnog susjeda se uveliko mnogo toga zna.

Vukota Govedarice i Milorad Dodika su po svojim političkim uvjerenjima sijamski blizanci beogradskog Memoranduma i između njih postoji matematički znak jednakosti. Primitivci nanjuše primitivca na daljinu. Primitivac uvažava primitivca jer pričaju istim jezikom.

I Vukotu i  Mileta samo interesuje vlast, najmanje ekonomsko blagostanje građana entiteta koga predstavljaju. Pred medijima predstavljeni kao ljuti politički protivnici,  oni se naime  jako dobro razumiju ili kako Filip David kaže solidarišu. Ni jednom, na primjer, ni najmanje ne smeta što se nalaze na ili predstavljaju stranku sa crne američke liste čija imovina je zamznuta a ulazak u SAD zabranjen. Niti jedan ni drugi ne priznaju suverenitet države iz iz čijeg kazana se hrane uz istovremeno drsko davanje sebi za pravo da entitet nazivaju državom. U Republici Srbiji oni ”ne vide ni brata ni sestru već naprotiv istinsku majku Republike Srpske” koja jednog dana treba da otvori svoja njedra i ispuni nedosanjane želje o ujedinjenju. Baš onako kako je to  nedavno izjavio i ministar inostranih poslova Dačić kako bi ”poštovao odluku o ujedinjenju Republike Srpske sa Srbijom”.

Vukota kao i Milorad nastavljaju svoju suludu nacionalističku retoriku i politiku ispitivanja ekonomske (ne)izdržljivosti građana  i života dostojnog čovjeka. Kao djeca što se  takmiče u svom poltronskom odnosu osvajanja ljubavi  miljenijeg dijeteta kod majčice Srbije!  RS ne može ekonomski opstati  kao usamljeno ostrvo  BiH  koga  iz dana u dan zbog ekonomske neimaštine napuštaju čitave familije čineći ga sve  pustijim.

Znaš li bolan Vukota da što se više razmećeš svojom ”državom” te je države sve manje? Zar si zaboravio Vukota, ko to uništi Bobar banku, Banku Srpske, Pavlovića banku? Država Bosna i Hercegovina zasigurno nije!

I kad će više da puhne taj vjetar da razduva paučinu?

Edin osmančević
Autor/ica 17.4.2018. u 09:41