Igrajte za nas jer mi živimo za vas!!

Autor/ica 11.11.2011. u 18:51

Igrajte za nas jer mi živimo za vas!!

Ronaldo, Platini, UEFA, loš teren, žuti kartoni, problemi s ulaznicama..

Prije otprilike tri decenije nakon jednog od mnogobrojnih sarajevskih derbija, sjede zajedno najbolji igrač Sarajeva i trener plavih s Grbavice. Sitni sati dolaze, većina ljudi odlazi kućama, dok „rivali“ ostaju zajedno do kasnih jutarnjih sati. Jedan drugom sipaju hvalospjeve, a na terenu su bili protivnici. Legenda kaže da u to vrijeme nijedan igrač Željezničara nije smio mrko pogledati „sedmicu“ u bordo dresu. Danas ove dvije legende rade zajedno na najodgovornijim pozicijama u NS BiH. Jedan je predsjednik, dok je drugi selektor našeg najboljeg tima.

Naši momci izlaze na teren protiv tima koji nas je pobijedio prije dvije godine. Ovog puta situacija je ipak nešto drugačija. Ovaj put ekipa je mnogo iskusnija i zrelija, puno kvalitetnija. Tim iza sebe ipak ima uspješne kvalifikacije, da nije bilo nesreće i tendencioznog suđenja u Parizu, mi bi danas ugodno posmatrali duele baraža. Međutim, sreću treba zaslužiti, a mi smo došli pred vrata raja.

Reprezentacija je mnogo kompaktnija u odnosu na duele od prije dvije godine. Pape je napravio fenomenalan posao, gurnuo je Lulića u prvi plan, fenomenalno uklopio Medunjanina, vratio Papca, Mujdža postao konstanta, omogućio Pjaniću i Misimoviću da igraju zajedno. Pred ove dvije utakmice je donio odluku da Begović brani obje utakmice i time još jednom potvrdio da je reprezentacija na prvom mjestu.

A protivnici? Šta reći o toj reprezentaciji koja je dala toliko odličnih igrača. Euzebia, pa do Rui Coste, Luisa Figa, pa do danas najskupljeg igrača današnjice. A Ronaldo je fenomen, koji jednostavno igra neku svoju igru. Kada „sedmica“ Reala ima svoju noć teško je bilo šta uraditi. Vrhunskih fizičkih predispozicija, brilijantne tehnike, a kada na sve ovo dodamo i to da je Ronaldo čovjek koji uvijek igra utakmicu sa velikom željom i htijenjem, moramo biti zabrinuti. Nani je odličan igrač također, ali Nani jednostavno puca pod pritiskom. Pepe je dežurni krvnik i vjerovatno će večeras da bude zadužen za playmakera Misimovića. Portugalci su pravili velike probleme za teren na Bilinom polju, međutim nisu uspjeli.

Nema više euforije kao što je bilo kod Ćire. Svaki protivnik se maksimalno respektuje i uvijek se daje više od svojih mogućnosti, samo što smo ovaj put mi ekipa koja diktira tempo i ritam utakmice. Imamo velikih problema, posebno u odbrani zbog suspendiranih igrača, ali nadamo se da naš selektor ipak ima rješenje. U Francuskoj smo pokazali da smo ekipa vrijedna svakog respekta, da pripadamo u TOP 15 ekipa u Evropi. Da smo jednostavno tim koji posjeduje potrebni kvalitet.

Begović, Hasagić, Avdukić, Mravac, Bešić, Jahić, Papac, Pandža, Spahić, Salihović, Zahirović, Rahimić, Ibričić, Štilić, Medunjanin, Lulić, Maletić, Misimović, Pjanić, Džeko, Ibišević, Zec, Muslimović, Pape, Sredojević, Baljić, Piplica.

 

Momci, sretno!! Odbrojavanje je već davno počelo. 13. oktobra. 

Autor/ica 11.11.2011. u 18:51