IDEOLOŠKI OTKLON OD ANTIFAŠIZMA KAO KONTINUITET

Gradimir Gojer
Autor/ica 5.8.2019. u 12:11

IDEOLOŠKI OTKLON OD ANTIFAŠIZMA KAO KONTINUITET

Foto: Tomislav Barišić Tomek

Poslije predsjednikovanja Stjepana Mesića Republika Hrvatska je skrenula ne samo u desno, kako se piše i govori. Dapače, u ovoj članici Europske unije na djelu je val sve snažnijeg i sve obuhvatnijeg reinkarniranja fašizma kroz različite oblike povampirenog i u svim porama hrvatskog društva prisutnog ustaštva.
To se događa, nažalost, ne samo na teritoriji Republike Hrvatske nego i u dijelovima Bosne i Hercegovine. Posljednji događaj sa mamutskom zastavom ustašoidne intonacije (prvo bijelo polje!) kod Tomislavgrada zorno govori da istupi Kolinde Grabar Kitarović nisu nikakva slučajnost, da HDZ nije promijenio ratnu odoru iz vremena agresije i presuđenog Udruženog zločinačkog pothvata i da su naoružavanje naših susjeda i drskost nepoštivanja međunarodnih uzanci za pravo država na pristup otvorenom moru, samo dokazi kontinuiranih nasrtaja na međunarodno priznatu članicu Ujedinjenih naroda – Bosnu i Hercergovinu.

Dio klera moćne i uticajne katoličke crkve podstiče i uskrsava narasli val ustaštva. Sve su to znakovi nove fašizacije i evidentnih prijetnji suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Hrvatska u raznim formama političkog djelovanja ne skreće u desno nego u otvoreni fašizam. Krajnji je trenutak da čelnici Europske unije reagiraju, a da europejac Plenković zauzda desničarske kerbere u vlastitim redovima.

Gradimir Gojer
Autor/ica 5.8.2019. u 12:11