Hakeri zaprijetili HDZ-u

Autor/ica 16.11.2011. u 11:04

Hakeri zaprijetili HDZ-u

Skupina Anonymous i TeslaSecurity najavili su niz napada na stranice trenutno vladajuće stranke

Prema informacijama objavljenim na stranici teslasec.blogspot.com, napadi bi trebali početi u subotu, 19. studenoga, oko podne. HDZ je odabran kao meta zbog korupcije, laži, prodaje državne imovine te izdaje hrvatskog građanstva i nacionalnih interesa, navode hakeri.

‘Podignite glas protiv nepravde i priuštite im dan koji nikad neće zaboraviti. Mi smo glas naroda, mi smo svjetlo u mraku, mi smo oni koji se usude misliti slobodno, ustati protiv ovog trulog sustava i reći da je dosta’, stoji u objavi koja kola društvenim mrežama.

Slučajno ili ne, najavljeni napad poklapa se s dvadesetom godišnjicom pada Vukovara.

Akcija bi trebala trajati do kraja subote, a meta bi trebala biti web stranica HDZ-a. Za pretpostaviti je da će stranice vladajućih biti izložene nekom obliku DDoS napada, čime će ih hakeri pokušati učiniti nedostupnim široj javnosti.

Tome u prilog ide i to što su pozvali internautsku javnost da im se pridruži, nudeći kao alat aplikaciju Low Orbit Ion Cannon, koja omogućuje vrlo jednostavno ‘testiranje’ izdržljivosti računalnih poslužitelja.

Prema Wikipediji, Anonymous je već koristio tu aplikaciju kako bi, između ostalog, srušio stranice Recording Industry Association of America 2007. godine i tijekom operacije Payback u prosincu 2010. Iako je, naravno, moguće da je to samo dimna zavjesa, kojom hakeri pokušavaju odvratiti pozornost od svojih stvarnih namjera.

t-portal

Autor/ica 16.11.2011. u 11:04