‘Gradonačelniče, Reisman ničim nije zaslužila Medalju Grada Zagreba!

tačno.net
Autor/ica 1.2.2013. u 09:07

‘Gradonačelniče, Reisman ničim nije zaslužila Medalju Grada Zagreba!

HNS Grada Zagreba smatra neprihvatljivom odluku gradonačelnika Milana Bandića o uručenju Medalje Grada Zagreba kontroverznoj znanstvenici.

Foto: Anto Magzan

HNS Grada Zagreba smatra neprihvatljivom odluku gradonačelnika Milana Bandića o uručenju Medalje Grada Zagreba kontroverznoj znanstvenici i američkoj publicistkinji, komunikologinji Judith Reisman, ‘poznatoj po zabrinjavajućim, nedemokratičnim i homofobnim stavovima’, priopćili su iz Gradske organizacija HNS-a Grada Zagreba.

>>> Bandić uručio Judith Reisman Medalju Grada Zagreba

“Grad Zagreb je otvoreni i tolerantan grad koji je svakome dobar domaćin, ali smatramo da tvrdnje „kako bi uvođenje seksualne edukacije dovelo do porasta pedofilije, seksualnoga nasilja, abortusa, razvoda i trgovanja djecom“, kao i navodi „kako su homoseksualni krugovi u Njemačkoj najodgovorniji za pojavu nacizma te da pornografija oštećuje mozak“ nisu „vrijednosti i stajališta“, kako je rekao gradonačelnik Bandić, na kojima trebamo zahvaljivati Judith Reisman. Naprotiv, takve neistinite i znanstveno neutemeljene teze služe isključivo širenju diskriminacije i na njima se nitko ne treba niti smije zahvaljivati u ime građana Grada Zagreba.

HNS potiče i podržava iznošenje različitih mišljenja i stavova u svakoj konstruktivnoj raspravi vođenoj u demokratskom ozračju, a posebno u okviru teme o uvođenju zdravstvenog odgoja, koja direktno utječe na kvalitetu odrastanja naše djece. Stoga je mladima potrebno pružiti znanstveno utemeljene činjenice i znanje primjereno njihovom uzrastu, a koje će im pomoći u sazrijevanju, odgovornom ponašanju i donošenju pravilnih životnih odluka.

Na kraju podsjećamo gradonačelnika da se Medalja Grada Zagreba dodjeljuje građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu te da Judith Reisman nije ispunila uvjete kojima bi zaslužila priznanje Grada Zagreba”, navod eu priopćenju.

Poslovni.hr

tačno.net
Autor/ica 1.2.2013. u 09:07