Mostar: Građani i navijači ne žele Crkvu blizu stadiona

tačno.net
Autor/ica 19.2.2013. u 14:13

Mostar: Građani i navijači ne žele Crkvu blizu stadiona

Mostar bi uskoro trebao dobiti novu crkvu, u Mostarskom naselju Cim.  Gradnja vjerskih objekata u Mostaru nije neka novost ali dok još temelji crkve nisu izgrađeni ona je izazvala reakcije.  Kontaktirali su  nas stanovnici Cima  te navijači Hrvatskog Sportskoh kluba CIM i  koji su izrazili svoje ogorčenje skorom gradnjom crkve.

Ovoga puta nisu u pitanju vjerski osjećaji  jer naselje Cim je 100 posto katoličko.  U pitanju je igralište. Crkva se gradi uz igralište, čime isto gubi bilo kakav smisao.

N. F.  ima 43 godine, državni je službenik kojem je igralište molitveno mjesto. “Još ne mogu da vjerujem da je nekome palo na pamet da gradi crkvu uz igralište, mi na igralištu spomenemo tisuću puta boga ali kroz psovke, za mene je ova livada život, kuća, osjećam se kao da neko hoće da mi zakloni pogled u kući.

Cim  je prekrasno naselje  s velikim potencijalom, naša pozicija nam omogućava da budemo elitno naselje,klimatski uvjeti osiguravaju ugodan život, kvalitetnu poljoprivredu te razvoj turizma. Pokazali smo  veliko znanje te želju za radom i razvojem  što se najbolje vidi na ovom igralištu.

Posebno teško gradnju crkve su primili mladi Cima.  N. D.  ima 28 godina, njegovo omiljeno i jedino mjesto za izlazak jeste igralište. “Dosta mi je svega, želim otići što dalje odavde!“

Neki  neće više nikada svoju djecu dovesti na igralište, put kao svlačionici je put koji uzima crkva, ostali koji su običavali provoditi slobodno vrijeme sa svojom djecom i prijateljima će biti zakinuti za odlazak na najdraže mjesto za rekreaciju.


Građani poručuju:  nemamo ništa protiv gradnje crkve, džamije ili bilo kog drugog vjerskog objekta, ali ne blizu stadiona. Ne interesuju nas sukobi između popova i franjevaca,   samo želimo stadion za sebe i svoju djecu.
Nikakva zemaljska ili nebeska vlast nema pravo uništiti ono što smo stvarali trideset godina.

Od izvora iz gradske uprave koji je želio ostati anoniman saznali smo da navijači u ovom slučaju imaju pravo, oni uistinu imaju sve dozvole za gradnju tribina i dodatno igrališta koje sada neće biti moguće napraviti jer put do crkve vodi preko igrališta.
Zatražili smo stav Biskupije mostarske, no nisu nam odgovorili.

tačno.net
Autor/ica 19.2.2013. u 14:13