Goodbay blue sky

Autor/ica 20.1.2012. u 12:52

Goodbay blue sky

Beograd – Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, prema saznanjima “Blica” u poslednjih nekoliko dana organizovao je potpisivanje peticije za podršku novoj sistematizaciji jedinice, koja podrazumeva formiranje Odreda za specijalne namene sa 615 pripadnika. Peticija je, pod pretnjom otkaza data na potpisivanje celokupnom rukovodećem sastavu Žandarmerije.

Najveće ogorčenje izazvao je podatak da su se za prijem u ovaj odred već prijavili bivši pripadnici JSO, da su za njihove potrebe već u crno prefarbani džipovi Žandarmerije, da je naručeno novo oružje, a da pritom nigde nije navedeno koje bi zadatke ovaj odred obavljao. (Blic, 20.01.2012. – Žandari potpisuju peticiju za novi JSO)

Evo nama novih/starih eskadrona smrti. Nizašta drugo ovakve jedinice ne služe u Srbiji nego za ’uklanjanje’ političkih neistomišljenika. U Srbiji je, očigledno, na delu povratak retrogradnih centara moći koji nisu nikada ni bili ad acta već su čekali pravi trenutak. Posle ubistva Zorana Đinđića ’ljudi iz senke’ su počele da grade sistem u kojem će oni ponovo voditi glavnu reč sa svojim političkim predstavnicima.

Ne sviđa im se razvoj demokratije u Srbiji i žele novog Slobodana Miloševića na vlasti, a to je glavom i bradom Ivica Dačić. Kada današnji ministar unutrašnjih poslova zauzme poziciju premijera, na primer, onda će krenuti čistke nepodobnih političkih elemenata. Za to će dobro da posluži novoformirani JSO i provereni kadar profesionalnih ubica. Od ove godine moguća je apokalipsa demokratske Srbije ili  propast i onako slabe nade da ovde ima mogućnosti za promene.

Fašisoidna propaganda u borbi protiv izmišljenih terorista i njihovih pomagača samo je uvod u nove događaje. Goodbay blue sky…

 

Autor/ica 20.1.2012. u 12:52