Dopuna našeg srama

Autor/ica 18.1.2012. u 17:09

Dopuna našeg srama

Dopunu krivične prijave protiv Velimira Ilića i Nebojše Čovića zbog umešanosti u ubistvo dr Zorana Đinđića u kojoj se analiziraju njihove javne izjave u poslednjih mesec dana podneo je juče advokat Srđa Popović u ime majke i sestre pokojnog srpskog premijera Mile Đinđić i Gordane Filipović-Đinđić.

“U tim izjavama oni najpre protivreče jedan drugom, zatim protivreče samima sebi ili čak daju izjave potpuno nelogične i suprotne nekim sudski utvrđenim činjenicama”, zaključuje u analizi advokat Popović. (Blic, 18.12.2012. – Popović dopunio prijavu: “Sumnjive izjave Čovića i Ilića o ubistvu Đinđića”)

 

Nebojša Čović-Ćoki i Velimir Ilić-Velja će morati na sudu da objasne zašto su i kako šurovali sa kriminalcima i ubojicama. Krajnje je vreme da se objasne te famozne političke okolnosti koje su dovele do ubistva premijera Zorana Đinđića. Pitanje je samo, ukoliko se doista dokaže umešanost Ćokija i Velje, da li će se to i kako odraziti i na neke druge političare? Sigurno će se potegnuti neka imena i iz policije, vojske ili pak tajne službe. No, sva su ta ’imena’ već manje-više poznata našoj javnosti, a svako ko živi u Srbiji je svestan koliko je opasno licitirati sa tim imenima.  Za čas te proguta mrak i to demokratski mrak… Pokazaće vreme, i to nadam se uskoro, ko su ti ljudi koji su želeli Đinđićevu smrt. Poznati su direktni izvođači, ali nalogodavci se još uvek ne znaju. Za sada znamo samo za neke legije, budale, zmije i sličnu ološ koja je ubila Premijera. Ali pravo zlo još uvek nije razotkriveno, šta više ono je još uvek na vlasti i upravlja našim životima. Svaka godina posle Đinđiđevog ubistva je bila uvreda za sve građanke/građane Srbije jer još uvek ne znamo istinu. Da li se sećamo kako su Đinđića polako ubijali dok smo mi ravnodušno ćutali? Kako smo mogli da prećutimo: ako Đinđić preživi Srbija neće – kako je to svojevremeno izjavio današnji direktor RTS Aleksandar Tijanić. I taj čovek upravlja državnom televizijom… Neverovatno, ali uvredljivo istinito. Pa setimo se suđenja ubicama Premijera…

To je bila tek sramota za sve nas! Kada raskrinkaju i osude prave organizatore atentata na Premijera onda ćemo konačno moći čista obraza odati počast Đinđiću 12. marta, na godišnjicu njegove smrti. Kada rasteramo lopove, ubice i one koji su ih blagosiljali onda će i biti nade za nas. Do tada čekajmo i stidimo se.

Autor/ica 18.1.2012. u 17:09