Čuvari nove prošlosti

Igor Serdar
Autor/ica 21.9.2018. u 13:19

Čuvari nove prošlosti

Sjećate se „čuvara državnog pečata“? Sjećate se „čuvara plaže u zimskom periodu“? Sjećate li se „prodavača magle“? Sjećate li se „priručnika za prodaju frižidera eskimima“? Nadam se da se ničeg od spomenutoga ne sjećate.

Ali, postoje ljudi koji su živjeli na „visokoj nozi“ radeći ove navedene poslove. Čak su bili i „društveno važni“. To je bila tadašnja politička izmišljotina kojom su se bavili „odabrani“ u skladu s tadašnjim vremenom. Postojali su, bili dio društva, ali nisu bili opasni. To su preteče današnjih „uhljeba“.

Sjećate li se silnih „oficira“ s pedigreom boraca i sukladno tome „boračkim penzijama“? Sjećate li se mentalnog sklopa tih neobrazovanih, bahatih nekulturnih seljačina kojima je tadašnji sustav „dao mogućnost da svima sole pamet“?

E pa ako se toga sjećate to znači da ste kao prvo dosta stari, a kao drugo da prepoznajete i ove današnje „borce“ , „branitelje po zanimanju“ i „profesionalne Hrvate“.
Prijetnja izrečena iz usta mlađahne gospođe Brstilo udate Esih koju je Premijer nazvao „vlastitom greškom u saborskim klupama“ da će „uskoro Boga moliti da takvih kao ona nema“ jer će mu navodno pomrsiti račune na izborima simbol je „imanja muda“ – tako je barem objašnjeno…

Druga „violina“ u obliku stasitog povjesničara Hasanbegovića koji je naumio „dovesti profesionalne branitelje hrvatskog bića“ na ulice Vukovara uz ispiranje mozga gradonačelnika Penave da bi se „odgovorilo dežurnom Srbinu Pupovcu“ također je dio igrokaza koji nam se sprema.

Dakle spremte se spremte Ustaše na prosvjed u Vukovaru protiv „anemičnog“ i Vlade RH.

Sve je to lijepo „zapakovano“ od legitimnih predstavnika saborske desnice u obliku „nezadovoljstva stanjem privrede i društva“ kao i ekonomskim pokazateljima rada Plenkijeve Vlade u kojoj sjede i troje pripadnika te iste skupine „turboprofi hrvatića“ koji rade za one koji im daju „veće pare“.

Izvoz srpske turbofolk politike u Hrvatski Sabor dosegnuo je kritičnu točku na koju će ovi ljubitelji turbofolka „da stave tačku na i“ i da osvoje vlast u lijepoj našoj. Po njihovom mi trebamo postati lajt verzija nekakve đamahirijice po uzorima s kraja devetnaestog stoljeća. Tim se povijesnim razdobljem jedino i bavio taj genijalni profesor i doktor i znanstvenik Hasanbegović. Druga razdoblja hrvatske povijesti ga nisu zanimala. Niti će ga zanimati. Ljepuškastu Brunu čak niti to ne interesira. Nju interesira ima li Plenković muda i jesu li dovoljno velika pa da ih pokaže svima na izborima.

Zaista lijepo je nama u lijepoj našoj kad nam lijepa žena traži pokazivanje muda, a znanstvenik i doktor ispire mozak nekom poluobrazovanom jadničku iz hadezea koji je, eto u dobroj poziciji da napravi destrukciju iznutra u napaćenom simbolu stradavanja – Vukovaru.

Hoće li netko zatražiti da ta žena pokaže barem sisu kad već ona traži da anemični pokaže muda? Kakav nam je sastav Sabora ne vidim da će itko pisnuti na tu temu, ali naći će se mnogi „podupirači“ ideje s mudima na nekim novim izborima. Zašto traže izbore…, dvoje spomenutih?

Odgovor je vrlo jednostavan: koliko god da ih je malo uvijek će ih biti dosta da izaberu ovo dvoje preciznih jadničaka Esih & Hasanbegović, ali ih neće biti dovoljno za ostali dio dječjeg vrtića od mozgova u kojem regrutiraju svoje „istomišljenike“ nakon što ih -intelektualno insuficijentne – isperu do točke kad kršćani izgovaraju rečenicu „Oprosti im Bože ne znaju što čine“.

Igor Serdar
Autor/ica 21.9.2018. u 13:19