Čiji taksisti najviše u Europi varaju?

Autor/ica 6.10.2011. u 16:14

Čiji taksisti najviše u Europi varaju?

ZAGREBAČKI taksisti dobili su prolaznu ocjenu u velikom i tajnom testu taksi usluga, provedenom u 22 europska grada. Najbolji su taksisti u Barceloni, a vožnju bi pod svaku cijenu trebalo izbjegavati u susjednoj Ljubljani.

No, pokazalo se da nijedna zagrebačka vožnja, provedena u tajnom ispitivanju po metodi “mistery shopping”, nije bila besprijekorna.

Voze i pričaju na mobitel, ne izdaju račun, nema plaćanja kreditnom karticom…

“Tri vozača zanemarila su zabranu korištenja mobitela u vožnji, kod osam je bilo problema u sporazumijevanju, a u devet slučajeva nije bilo moguće platiti kreditnom karticom. U dvije vožnje zabilježeni su zaobilasci, a šest vozača nije uredno izdalo račun”, pokazalo je istraživanje navika zagrebačkih taksista.

To je i dalje bolje od velikog dijela Starog kontinenta. Skupe zaobilazne rute su jedna od najčešćih prijevara europskih taksista, a u toj kategoriji je apsolutni rekorder jedan vozač iz Hamburga, koji je vožnju ciljanim zaobilascima produžio za 213 posto!

Najgore u Ljubljani, najveći prevarant u Rimu

Zagreb se našao u kategoriji “prihvatljivo”, zajedno s Bruxellesom, Genevom, Hamburgom, Oslom, Rotterdamom, Salzburgom i Zurichom.  Ocjenu loše dobili su Amsterdam, Luxembourg, Madrid, Prag, Rim i Beč, a “vrlo loše”  zaradila je Ljubljana.

Najgora pojedinačna vožnja dogodila se u Rimu, gdje se vozač pokazao kao vanserijski varalica: rutu je produžio 60 posto, želio je naplatiti 7 eura više, vozilo nije imalo klima-uređaj, motor je bio vrlo glasan, prozorsko staklo bilo je razbijeno, a korištene maramice ležale
su po automobilu.

Index.hr

Autor/ica 6.10.2011. u 16:14