Časni čovjek i sveštenik na čelu Splita: Ivan Grubišić uvjerljivo vodi u utrci za Split i županiju

tačno.net
Autor/ica 2.1.2013. u 09:25

Časni čovjek i sveštenik na čelu Splita: Ivan Grubišić uvjerljivo  vodi u utrci za Split i županiju

Prema preliminarnim rezultatima istraživanja kojeg su proveli studenti sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, don Ivan Grubišić zasad vodi u dvije utrke – onoj za gradonačelnika Splita i za čelno mjesto u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Istraživanje su studenti proveli u studenom i prosincu prošle godine, no rezultati propitivanja 8 tisuća građana Splita i županije tek su preliminarni, odnosno obrađeno je tek nešto više od polovine anketa, i konačni se rezultati očekuju tek krajem siječnja, piše Slobodna Dalmacija.

Na obrađenom uzroku od 1.800 anketiranih građana Splita don Grubišić uvjerljivo vodi s 12,3 posto glasova, pri čemu istraživači naglašavaju kako don Grubišićevoj popularnosti nimalo nije naudila prijetanja iz Vatikana da će ga isključiti iz svećeničkog reda ako se nastavi baviti politikom. Drugoplasirana je u istraživanju HGS-ova disidentica Anđelka Visković s 6,5 posto, dok je na trećem mjestu aktualni gradonačelnik Željko Kerum s 5,5 posto. Iza vodećeg trojca slijede Šimun Anđelović, koji bi mogao postati HDZ-ov kandidat (4,6 posto), Luka Podrug (4,5 posto), Sanja Bilač (4,3 posto), dok SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivo Baldasar, za kojeg se ta strankakune da neće doživjeti Bernardićevu sudbinu, ima 1,9 posto podrške.

Kod pitanja o budućem splitsko-dalmatinskom županu (dosad obrađeno 4.447 anketa) najviše se anketiranih građana odlučilo za don Ivana Grubišića (13,1 posto), kojeg slijede dvojica HDZ-ovaca – aktualni župan Ante Sanader 811,3 posto) i načelnik Dugopolja i predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Zlatko Ževrnja (10,6 posto). Na četvrto mjesto plasirao se pak aktualni ministar uprave Arsen Bauk sa 5,7 posto.

tačno.net
Autor/ica 2.1.2013. u 09:25